Подарете си здраве!

Научете повече за храненето, докато се забавлявате
Подарете си здраве!

Вълнувате ли се от въпросите отнасящи се до: Как да подобрите здравето и хранителните си навици?

Ако е така ще ви е интересно да научите, че можете да посветите свободното си време на един истински здравословен ден, в който да се обучите и най-вече да се превърнете в истински експерти!

"Хранене и здраве" е специализиран образователен курс за всеки, който се стреми към следване на здравословен начин на живот. Той се провежда за четвърти път и цели да подпомогне и изгради правилно отношение към здравословното хранене и постигане на балансиран начин на живот.

И тъй като есента е вече тук, организаторите на програмата залагат на нов формат, в който акцента ще бъде поставен върху групите от хранителната пирамида, чийто модел може да ни осигури енергия, добро настроение, отличен имунитет и перфектна форма. Също така ще имате възможност да чуете чисто практични съвети и да станете свидетели на демонстрации за ползите от физическата активност.

1585453

За пореден път домакин на полезната инициатива ще бъде Ректоратът на СУ "Св. Климент Охридски".

Здравословният ден ще се проведе в зала 255, а всички от вас, които се вълнуват от темата могат да изберат удобната за тях дата - 7 или 28 ноември. Участието е свързано единствено със задължителна предварителна регистрация на www.hraneneizdrave.info.

Лектори на програмата са утвърдените специалисти от Българско дружество по хранене и диететика (БДХД) и Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски" - проф. Божидар Попов, доц. Людмила Иванова и гл.ас. Росица Попова, подкрепени от кинезитерапевта и спортен инструктор Теодор Кордев. Цялостен спектър върху науката за храненето ще представи председателят на БДХД – проф. Божидар Попов, а лекционният курс ще продължи с детайлно разглеждане на групите от хранителната пирамида, кулинарната обработка и съвети за комбинирането им на дневна база с цел осигуряване на организма на оптимален и добре съобразен с индивидуалните нужди прием на калории.

Специален момент в програмата ще бъде изграждането на индивидуален хранителен режим на двама от участниците, с което ще се демонстрира специфичния процес на оценка на персоналните профили, благодарение на който е възможно експертното съставяне на такъв режим.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април