Свобода за запушения нос!

Акупресирайте се
Свобода за запушения нос!

Днес съм се настроил на вълна оповестяване на очевидните лоши новини, затова неотклонно продължавам нататък. Нали знаете как със застудяването зачестяват всякаквите закачливи инфекцийки на горните дихателни пътища и повечето от нас започват да се разхождат наоколо като някакви особено кисели Дарт Вейдъровци? Готови ли сте за това? Е, никой не е!

Но неизбежното си е неизбежно и всеки, който не си е направил труда да предприеме необходимите превантивни мерки, ще се превърне в нелеп подражател на култовия лукасов герой с червения лазерен меч. Въпросът е какво можем да направим, за да облекчим страданията си. Отговорът варира от конвенционални фармацевтични продукти, през най-различни инхалации, до псевдонаучни шарлатанийки като любимите ми хомеопатични средства. Истината е, че нито едно от тях няма да ви излекува, но някои биха могли временно да облекчат симптомите ви.

В този ред на мисли, бавно, но сигурно стигаме до целта на днешния материал, а тя е да ви представи един похват, който ми попадна преди няколко дена, благодарение на социалната-платформа-за-какво-ли-не, наречена reddit. В неговата секция Life Pro Tips потребителят gymfork е споделил с останалите един сигурен начин за отпушване на носове, който се състои в следното: "Притиснете езика си към небцето и, едновременно с това, окажете натиск с пръст между веждите си. Задръжте по този начин за около 20 секунди и синусите ви ще започнат да се отпушват."

От коментарите става ясно, че техниката работи, но ние няма как да проверим това, защото към момента на написването на настоящото нямаме подходящи за целта опитни зайци наоколо. Дано не ви се налага, но наложи ли ви се, не пропускайте да опитате и да кажете какви са били резултатите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март