Бъди зелен интелигент

Бъди информиран!
Бъди зелен интелигент

Ок. Изхвърляте боклука си разделно, така ли? Много хубаво, много хубаво... Ама не е достатъчно, за да наричате себе си екологично интелигентен.

Трябва да (на)правите много повече, преди да се окичите с тази титла. А като за начало: задължително прочетете полезната книга на Даниъл Голман - "Екологичната интелигентност" на издателство Изток-Запад. Защото същата ще ви помогне да разберете какво наистина означава "зелено" съществуване и колко близо сте до него.

А ще сте с една идея по-близо, ако:

- знаете всичко (или максимално много) за продуктите, които използвате и най-вече – запознати сте с повечето въздействия върху околната среда и здравето, които същите оказват по време на целия си цикъл на производство и съществуване.

- не просто трупате тази информация за себе си, а използвате различните канали и начини, за да я споделяте с повече хора и да я разпространявате.

- постъпвате така, че вашият осъзнат избор на "зелени" потребители да определя поведението на компаниите. Иначе казано, успявате да накарате последните да ви предлагат по-качествени неща. 

- заставате твърдо зад т. нар. радикална прозрачност, която има за цел да систематизира цялата важна информация за продуктите и да я направи достъпна.

- приемате, че, освен глобалното затопляне, има и други (още по-притеснителни) проблеми, които застрашават живота на Земята.

899900Изток-Запад

Всъщност, освен, че ще ви помогне да разберете дали сте зелени интелигенти, книгата на Голман ще ви запознае с куп организации и проекти, целящи налагането на радикалната прозрачност.

С две думи, четете :)

А ако искате да ви препоръчваме още готини книги, станете ни другарчета във фейсбук ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май