Глобалното замърсяване на водите в един басейн

Кампания цели да насочи вниманието към застрашаване на естествената среда на водните животински видове
Глобалното замърсяване на водите в един басейн

Пластмасовите прибори, найлоновите торбички и опаковките са се превърнали в неизменна част от живота на модерния човек. Затова и когато ги използваме и изхвърляме в боклука ние повече не се замисляме за тях. Но истината е, че пластмасата е изключително трудна за разграждане и повечето от тези боклуци попадат в моретата, океаните и реките.

Всяка година човечеството изхвърля над 300 милиона тона боклуци, от които 8.8 милиона попадат директно във водните басейни. Въпреки усилията за рециклиране, 85% от пластмасата не може да бъде рециклирана.

Когато попадне във водата – естествената среда на живот на хиляди животински видове, боклукът се превръща в реална заплаха за тяхното оцеляване.

Сайтът One Green Planet публикуваха видеото, част от кампанията на природозащитни организации, с цел привличане на вниманието към този нетърпящ отлагане проблем.

 

Какво може да направи всеки от нас?

Истината е, че всеки един от нас може да допринесе за намаляване на отпечатъка върху природата. Да, приборите за еднократно употреба са се наложили като неизменна част от ежедневието ни, но това невинаги е било така. Всеки един от нас може да намали употребата на пластмаса и найлон и с това пряко да допринесе за ограничаване на замърсяването на водите.  

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април