Еко мебели от корабни платна

С лек солен дъх на лято ;)
Еко мебели от корабни платна

Upcycle, или използването на предмет или материал по нов начин, с цел удължаване на живота му, е все по-популярно течение в дизайна с подчертано зелен цвят. Характеризира се с изключителна креативност и често успява да ускори пулса от възторг ;)

Или поне това се случи на нас, когато видяхме лимитираната колекция мебели и аксесоари за двора и градината на испанския бранд DVELAS. Разбира се, на мига ни замириса на лято. Това, обаче, до голяма степен се дължи на факта, че въпросните домашни творения са изработени от стари корабни платна и въжета, заживели нов живот.

784545DVELAS

Колекцията се състои от 8 типа обзавеждане: два различни стола, шезлонг, два вида възглавници тип "барбарон" - една за седене и една за излежаване, два типа закачалки от корабни въжета и един особено приятен шезлонг, който може да се използва и във вода.

Всяка мебел е придружена от детайлна информация за материалите, от които е направена: откъде идва платното, включително пристанище и име на кораба, точно какъв вид е, от какъв материал е, кой е производителят на кораба и т.н.

784568DVELASЕко мебелите очевидно могат да се използват и през зимата

Създателите на DVELAS – популярни архитекти и дизайнери, признават, че екологичният елемент е бил водещ за създаването на колекцията. Тяхно неизчерпаемо вдъхновение е водата, в това число и морето, а целта им е да намалят отпадъците от корабоплавателната индустрия, доколкото е възможно.

Екипът често организира работилници, в които се обясняват ползите от енергията от възобновими източници, дават се идеи за опазване на природата и намаляване на щетите върху нея.

Серията еко мебели се радва на голям интерес и креативното студио смята да я разшири скоро. Засега доставка извън Испания не е възможна, но се очаква скоро това да се промени.

А ние ще се пренесем напред във времето с няколко летни снимки в галерията, хайде с нас! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май