Деси Радева рискувала здравето си в наводненото село Слатина (Снимки)

Деси Радева рискувала здравето си в наводненото село Слатина (Снимки)

Първата дама Десислава Радева е рискувала здравето си и е пренебрегнала лекарските препоръки, за да участва в акцията по спасяването на наводнените села в Карловско, научи "Ретро". През миналата седмица съпругата на Румен Радев реши самоинициативно да се включи в почистването на опустошените домове в едно от пострадалите села – Слатина. Въпреки че Радева не искала доброволческата ѝ акция да става публично достояние, посещението ѝ там не можа да остане скрито от медиите.



Оказва се обаче, че постъпката на президентшата, която тя отрече да е с цел пиар, всъщност е била твърде рискована. Нейна приятелка лекарка – Петя Стоянова, сподели във фейсбук, че Радева не бива да извършва тежък физически труд при никакви обстоятелства след сложната мозъчна операция, през която премина. "Деси знае ли, че не трябва да вдига по-тежко от чаша вода след операцията. Извинявам се, че докторът в мен проговори, преди да изкажа уважение към решението ви да помогнете!", пише лекарката към снимка на Десислава и друга нейна близка, на която те ринат
пясък с лопати.



Припомняме, че преди година и половина съпругата на Румен Радев постъпи по спешност в болница с оплаквания за силно главоболие. Впоследствие се оказа, че причината са мозъчни аневризми, които бяха отстранени чрез тежка интервенция от екип специалисти на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски" през април 2021 г. Аневризмата представлява разширение на мозъчните кръвоносни съдове, където стената е по-слаба. Тя може да се пукне и да кърви, а ако нараства, да оказва компресия и да притиска останалите мозъчни съдове, водейки до изключително тежки усложнения и здравословни проблеми.

Очевидно обаче Радева не щади здравето си след кошмара, през който премина, и въпреки препоръките на лекарите. По-рано това лято тя предприе и друго рисково начинание – да измине дългия и изтощителен религиозен маршрут Камино, по който поклонници от цял свят търсят душевен мир и опрощение. По време на похода тя бе придружавана от личната си охранителка – Елисавета Толева. "Ретро" научи още, че въпросната служителка на НСО е била плътно до Десислава и на благотворителната ѝ акция в Слатина. Толева е била с цивилни дрехи, гумени ботуши и манта, но е стояла неотлъчно до Десислава през цялото време, като и тя самата е участвала с физическа помощ. Толева е сред най-старите кадри на НСО и е охранявала и друга първа дама – Зорка Първанова. В Слатина заедно с тях е била и столичната бизнес дама Павлина Ковачева, която е собственичка на бутик за дрехи, от който в последно време Десислава редовно подбира тоалетите си за официални събития и посещения в чужди страни.

ключови думи:
Деси Радева

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април