Звездни палеопривърженици

Няколко известни личности, които се хранят като пещерняци
Звездни палеопривърженици

Т.нар. палеолитна диета, известна още като палео, възниква преди близо 40 години. Пардон, излъгахме. Предполага се, че този хранителен режим се е практикувал преди цели 2,5 милиона години, та чак до възникването на селското стопанство преди 10 000 години назад. Предполага се, защото никой не може да каже със сигурност с какво са се хранили хората толкова отдавна, но съвременната интерпретация на менюто на тогавашния пещерняк е следната: минимално преработени храни, никакви млечни, съдържащи глутен, транс-мазнини и захар продукти. Акцент върху протеините от животински произход, мазнини от ядки, семена, авокадо, зехтин и рибено масло. Нисковъглехидратни плодове и зеленчуци.

През последните години популярността на този режим главоломно нарасна и той намери своите привърженици сред немалко от световните идоли. Ето и някои от най-показателните примери за това:

Джак Озбърн

Синът на легендарния дядо Ози беше диагностициран с множествена склероза малко след като навърши 26-години и стана баща. Едно от нещата, които Джак предприе в борбата със симптомите на автоимунното заболяване, бе да промени храненето си.

В едно свое интервю той споделя следното: "Твърдо убеден съм, че човек е това, което яде. Старая се да се придържам към палео. Вярвам, че множествената склероза е възпалително заболяване и затова се стремя да елиминирам всички провъзпалителни храни: млечни, глутен, зърнени."

Меган Фокс

1023987Just JaredЗа звездата от Трансформърс открай време се говори, че е последовател на пещерния хранителен режим с особен афинитет към бадемите за десерт. Тя неведнъж е изтъквала, че във вените й тече индианска кръв и вероятно по този начин отдава своеобразна почит към чероки предците си.

Джесика Бийл

1023988Just JaredАктрисата обича домашно приготвената храна с акцент върху рибата, пилешкото и зеленчуците. Предпочита да казва, че се храни добре, вместо, че спазва диета. Джесика е и кросфит ентусиаст, което почти я задължава да се придържа към палеото. За него тя споделя, че е особено ефективно в лишаването на тялото от "онзи досаден слой от мазнини".

Майли Сайръс

1023989Just JaredСлед като медиите започнаха да подозират Майли в хранително разстройство, тя разкри, че коренно е променила диетичните си навици. Пеещата актриса споделя, че е преминала към палео режим с акцент върху ограничаването на глутена: "Всеки трябва да опита да спре глутена за една седмица! Промяната в състоянието на кожата, физиката и ума е невероятна!"

Матю Макконъхи

1023990Just JaredМачото е особено стриктен в елиминирането на всички преработени зърнени храни и рафинираните захари от менюто си, а освен това е привърженик и на периодичното гладуване. По думите му, прави го най-вече, защото "имам работа, която изисква от мен да изглеждам колкото се може по-добре и да бъда максимално здрав". Матю обаче признава, че прави изключение в 10% от случаите, за да може да се храни с децата си.

Още от нас на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април