5 лесни начина срещу главоболието

Правилният подход ще ви донесе облекчение
5 лесни начина срещу главоболието

Главоболието е сред най-досадните болежки, което на всичкото отгоре не ти остава възможност да мислиш, да извършваш обичайните си задължения, защото изцяло приковава вниманието ти към източника на болката.

Причините за главоболието са многобройни и то може да възникне буквално по всяко време и при всякакви обстоятелства.

Повтарящо се главоболие

В случай, че нямате медицински причини като хормонални нарушения или високо или ниско кръвно налягане, а редовно страдате от главоболие, то може би е добре да премахнете газираните напитки от диетата си.

1620980inm.com

Стрес

Стресът е един от основните виновници да страдате често от главоболие, като от една страна това може да се дължи на завишени нива например на хормона пролактин или дори от рязкото покачване на кръвното налягане.

В случай, че причината е в хормоните, то незабавно е необходимо да вземете мерки в дългосрочен план. Но също така помага значителното намаляване на стреса, йогата и медитацията. Освен това за временно облекчаване на напрежението и главоболието може да ви е от полза употребата на мента, глог и валериан.

Кръвно налягане

Ако страдате от високо кръвно налягане, за да облекчите мигновено състоянието си е добре да се погрижите за разширяването на кръвоносните съдове. 25-50 грама уиски ще свършат идеална работа за целта, както и 1 чаена лъжичка цейлонска канела разтворена във вода.

В случай, че кръвното ви е ниско и границите са ви събрани е добре да заложите на чаша айран със сол. То ще ви помогне в рамките на 20 до 30 минути да нормализирате кръвното налягане.

Алергия

Алергията също може да предизвика неприятно главоболие, което да ви принуди да останете приковани към леглото поне за няколко часа. В този случай е важно да вземете незабавни мерки за овладяване на алергичния ринит, но също така можете да заложите на назален солен разтвор благодарение на който можете да облекчите значително състоянието си и също така да премахнете от менюто си млечните продукти.

При възпаление

Главоболието причинено от възпаление може първоначално да бъде овладяно с чай от карамфил, както и благодарение на 1 чаена лъжичка куркума разтворена във вода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март