Бъз за отличен имунитет

Рецепта от Петър Димков
Бъз за отличен имунитет

Плодовете от бъз се използват от хилядолетия за редица здравословни неразположения.

Още по темата: Касис

Мнозина учени в наши дни твърдят, че допринасят за цялостното подобряване на здравословното състояние благодарение на съдържащите си в тях антиоксиданти и витамини.

Още по темата: Стопете мазнините и се погрижете за здравето

Бъзът е богат на антоцианини, витамин С, Е, които реално спомагат за укрепването и цялостното възстановяване на имунитета на организма. Редица изследвания доказват връзката между съдържащите се в тях антиоксиданти и способността да организма да се възстановява  при вирусни заболявания.

1645284Thinkstock/Guliver

Още по темата: 10 храни, които натурално смъкват кръвната ви захар - II част

Изключително подходящ е за употреба на деца, възрастни и бременни при грипните епидемии, тъй като се справя с възпалението, когато сме болни, адекватно реагира на високата температура и е изключително подходящ при инфекции на горните дихателни пътища.

Още по темата: Най-здравословният начин да приготвите 7 суперхрани

Предлагам ви рецепта от бъз за отличен имунитет от лечителя Петър Димков.

Почистените плодове на бъза се слагат в стъклен съд като подреждате ред плодове от бъз, ред захар, докато съда се напълни. Най-отгоре трябва да завършите със захар. Затворете буркана и оставете така получената смес за 3 седмици на тъмно място да престои.

Още по темата: 12 здравословни ползи от акай бери

След това полученият сок го изцедете и пийте от него по 1 супена лъжица на гладно. Така ще си осигурите отличен имунитет за вас и цялото семейство.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април