Домашно приготвен сироп за кашлица

Най-добрият!
Домашно приготвен сироп за кашлица

Най-добрият лечител е природата и съответно, всичко което можем да добием от нея! Лично за мен няма нищо по прекрасно от домашно приготвения сироп за кашлица, отколкото сиропите наредени в аптеките пълни с химикали, които на едно помагат, а вредят на друго.

Предлагам ви любимата си рецепта за сироп, който е подходящ за малки, големи и още по-възрастни. Той ще ви сгрее, ще успокои дразненето в гърлото и на всичкото отгоре ще се справи като един истински супергерой с бацилите опитващи трайно да се настанят в гърлото ви.

Необходими продукти:

1585396Thinkstock/Guliver

1 супена лъжица студено пресован зехтин
1 супена лъжица натурален мед
1 супена лъжица домашна или купена ракия

В малък съд за загряване като джезве за кафе добавете всички изброени продукти и леко го загрейте на котлона. В мига, в който започнат да се появява бяла пяна и преди да заври отдръпнете от котлона. Приемете от така получения сироп още докато е топъл като постепенно преглъщате около 1/2 супена лъжица. След което преместете сиропа в керамичен съд и го покрийте. Взимайте си по малко от него при всяко дразнене, което изпитате в гърлото или позив за кашлица.

Добре е в рамките на деня да използвате така получената доза. Имайте предвид, че с всеки следващ ден състоянието ви ще е значително по-добро, така че неусетно ще намалите и дозировката на сиропа за кашлица.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април