Как да третираме разширените вени в домашни условия

На оръжие срещу разширените вени без докторска помощ
Как да третираме разширените вени в домашни условия

Варикозата е състояние, при което вените се удължават, увиват и разширяват. Причините могат да бъдат различни – от навика, наречен "тютюнопушене", до липсата на физическа активност. Проблемът с разширените вени, някога смятан за заболяване при възрастните хора, днес все по-често не наблюдава и при младите.

За да избегнем разширяването на вени...

На първо място, трябва да се движим всеки ден, поне по половин час. Движението помага за циркулацията на кръвта. Правилният избор на чорапи също е важен. Създадени са такива, които оказват три вида компресия, в зависимост от степента на засягане на кръвоносните съдове. Ежедневните масажи са ключов фактор за предотвратяване на заболяването. Редуването на топли и студени душове спомага за нормалното циркулиране на кръвта. Редовният прием на витамини, както и здравословната, балансирана диета, ще ви помогнат в борбата с разширяването на кръвоносните съдове. Освен за консумация, някои продукти от кухнята ще ви послужат и като лечение на този проблем.

1528728inm.com

Домашни средства за третиране на разширени вени


Ябълков оцет. Ябълковият оцет е най-разпространеното "домашно оръжие" срещу варикозата. Той намалява подуването и подобрява циркулацията на кръвта. Направете си компрес от марля или някакъв плат, потопен в ябълков оцет. Оставете да престои половин час върху засегнатите области, два пъти дневно. Правете тази процедура докато вените не възвърнат нормалното си състояние.

Синапено масло. Синапеното масло има силни положително влияние върху циркулацията на кръвта. Освен това то подсилва капилярите. Масажирайте два пъти на ден засегнатите области и скоро ще забележите как вените ви се "свиват".

Цитрусови плодове. Високото съдържание на витамин С в цитрусите е решаващо при третирането на разширени вени. Витамин С подсилва кръвоносните съдове, подобрява движението на кръвта, а антиоксидантното му действие предпазва тъканите. Яжте по 1 цитрусов плод всеки ден, за да предотвратите разширяването на вените си или да го преборите, ако вече е започнало.

1528727Thinkstock/Guliver

Кастрово масло.
 Kастровото масло има противовъзпалителни свойства. То стимулира кръвната циркулация и отпраща кръвта към бедно снабдените тъкани. Предотвратява съсирването на кръвта в кръвоносните съдове и намалява подуването. Правете си топли компреси от бархети, напоени с кастрово масло, сутрин и вечер. Скоро ще почувствате облекчение на засегнатите от варикоза места.

Хамамелис. Тази билка има благоприятно влияние както при разширени вени, така и при хемороиди. Тя подпомага свиването на кръвоносните съдове. Прилагайте компреси, напоени с тинкура от билката директно върху засегнатите места. Можете също да преварите листата, цветовете и кората от хамамелиса и да използвате получената течност като чай срещу разширени кръвоносни съдове.

Джинджифил. Тази подправка от кухнята можете да използвате успешно и като средство за свиване на разширени вени. Тя съдържа фибрин, който може да изгради местата, на които вените са наранени и засегнати. Джинджифилът намалява кръвното налягане и има свойството да разрежда кръвта – това подпомага работата на сърцето. Най-добре да си сварите чай от джинджифил и мед, от който да приемате по 2-3 чаши дневно.

1528731inm.com

Лют червен пипер
. Той се използва за третиране на разширени вени все повече и в съвременната медицина. Добавяйте щипка червен лют пипер към чаша вода или прясно изцеден сок веднъж дневно, докато вените ви си възвърнат обичайното състояние.  

А също така можете да си приготвите и най-известния и лесен домашен крем срещу разширени вени.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април