Не изхвърляйте водата от варените картофи, има лечебни свойства

Не изхвърляйте водата от варените картофи, има лечебни свойства

Картофите са внесени в Русия по заповед на Петър Велики в края на 17 век. Почти веднага необичайният зеленчук за руския народ бързо се превърнал в един от любимите. Те не само започнали да приготвят много ястия от картофи, но създали и различни напитки: сок, желе, дори квас, пише zdrave.to.

Дори водата, в която са се варили картофите, не се изхвърляла, а се използвала за лечение на различни заболявания: например настинки.

Употребата на "вода изпод картофите" се потвърждава от съвременната наука. Учени от Института по хранене на Германия наричат ​​картофения бульон "отвара от Хипократ" и го смятат за универсално лекарство.

Смята се, че "отварата" перфектно премахва токсините от тялото и почиства червата от слуз, помага за облекчаване на симптомите на артрит. Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане, а когато имате настинка, трябва да дишате над бульона с кърпа над него.

Вярно е, за да се запазят всички полезни вещества в картофения бульон, той трябва да бъде правилно приготвен. Обелването на картофи преди готвене не е необходимо, тъй като обелката съдържа до 50% от общото количество витамини. Картофите трябва да бъдат добре измити и потопени във вряща вода. Тези тайни ще ви помогнат да приготвите истинска лечебна напитка.

Противопоказания:
Картофената отвара не трябва да се пие за хора, страдащи от диабет, ниско кръвно налягане и алергии.

ключови думи:
картофи

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май