Овладейте киселините с помощта на природни средства

С джинджифил, мента и лимон
Овладейте киселините с помощта на природни средства

В празничните дни е доста често срещано явление да страдаме от киселини в стомаха, които могат да бъдат изключително неприятни и болезнени.

Причините за тях са някои бактерии, но също така възникват от разнообразната, мазна и пикантна храна, както и газираните напитки. Друга основателна причина е, че не сдъвквате достатъчно добре храната, което предизвиква допълнително дразнене.

Освен това е важно да имате и стриктна хигиена на хранене, която включва малки порции киселинно-образуващи храни с алкални, каквито са зеленчуците. Важно е след хранене да постоите без да се сгъвате, лягате, плувате или извършвате тежък физически труд.

1617315inm

Предлагам ви натурална рецепта, която значително ще успокои стомаха ви и ще премахне неприятните киселини. Облекчението настъпва почти незабавно.

2 супени лъжици суров корен от джинджифил
2 стръка мента
3 резена лимон

Сварете вода и направете запарка на корена джинджифил, като към него добавите и ментата. Оставете в рамките на 5-8 минути. След което добавете лимона. Пийте на малки глътки. Благодарение на този чай ще потушите успешно киселините в стомаха.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март