Прогонете настинката с природни средства

Храненето като лечение
Прогонете настинката с природни средства

"Храненето като лечение" е книга, в която можете да откриете редица полезни съвети от нейния автор - изтъкнатия специалист по холистична медицина д-р Шиам Сингха.

Според авторът на книгата, настинката е по-скоро ваш приятел, отколкото враг. Тя е отговорът на тялото ви към чудото нашествие.

Интензивната продукция на секрети има за цел да изхвърли нашествениците. Много сериозна роля за развитието на настинката играе имунитета на организма ви, който най-вероятно непосредствено преди това е бил доста понижен.

Приемането на антибиотици със сигурност ще прогонят враговете в тялото ви, но няма да помогнат за възстановяването на организма ви. Срещу настинката можете да подходите чрез по-балансирани природни методи на лечение, които със сигурност ще дадат значително по-добри резултати от медикаментите.

На първо място заложете на следните стъпки:

1624556inm

- Тонизирайте тялото си с гореща вана, последвана от студен душ.
- Яжте храни, които са люти, горчиви и миризливи, като лук, чесън, сибирски лук, джинджифил.
- Пийте горещ лимон с мед.
- Най-ефикасното лечение при силно възпалено гърло, комбинирано с настинка, е да изяждате20 зърна черен пипер едновременно, не едно по едно. Може този метод да ви се струва драстичен, но действа. Сдъвчете ги внимателно и изпийте чаша гореща вода. Обикновено облекчението настъпва мигновено. Ако продължавате да се чувствате зле, правете това на всеки 4 часа.
- Ако настинката ви е съпътствана от запек и не разполагате с лук, за да си направите супа, купете си разтворими таблетки витамин С. Взимайте по 2 таблетки в чаша вода на всеки 2 часа, докато настъпи изхождане. Ако последва диария, значи сте прогонили настинката.

Известният мит, че трябва да уморите от глад високата температура и да нахраните настинката, е погрешен според д-р Шиам Сингха. Точно обратното е - уморете от глад настинката и хранете температурата, но с леки храни. Когато имате висока температура, организмът ви има нужда от енергия, за да се бори с нея. Трябва да бъде подхранвана бавно и с много течности.

При възпалено гърла докторът препоръчва следното лечение:
- 24 часов пост.
- Таблетки от масло "Олбас", швейцарски натурален продукт.
- Гаргара с градински чай или кора от лимон, ако нямате чай. изцедете сока от 1 лимон, обелете кората и сварете обелките във вода. Пийте на малки глътки, докато още е топло.

Рецепта за прясноизцеден сок
Смесете равни количества от следните сокове, така че да се получи общо количество 750 милилитра.

- лимон
- морков
- грейпфрут
- портокал

Добавете 250 милилитра изворна вода и щипка сол и черен пипер, докато дъвчете парче пресен джинджифил.

При настинка, кашлица и висока температура
Смесете сока от 1 глава лук и сока от 1 лимон. Изпийте сместа, а след това и чаша гореща вода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април