3 йога пози за по-добър сън

Лесен метод за преодоляване на безсънието!
3 йога пози за по-добър сън

Йогата е най-подходящия начин да релаксирате пълноценно и да се радвате на пълноценен и здравословен сън. Колегите от сайта Prevention ви предлагат 3 упражнения благодарение на които - ще спите като бебе.

Добре е да ги практикувате непосредствено преди сън или 30 минути преди да си легнете!

1. Поставете краката на стената

1563121Hilmar Hilmar

Легнете на пода като поставите краката на стената. Тялото ви трябва да е разположени по такъв начин, че дупето да е опряло до стената, ръцете разперени встрани от тялото с длани сочещи нагоре. Отпуснете се и в тази поза вдишвайте и издишвайте бавно. Останете в тази позиция за около 1 до 5 минути. За по-пълноценна релаксация можете и да затворите очите и да се отпуснете, като освободите съзнанието си от каквито и да е било мисли.

2. Поза дете

1563120Hilmar Hilmar

Заемете обичайната поза, в която несъзнателно застават децата, като коленичите на постелката. Коленете трябва да са разположени на широчината на раменете.

1563118Hilmar Hilmar

Наведете тялото напред, така че челото ви да опира постелката и започнете бавно да вдишате и издишате. останете в тази позиция от 1 до повече минути.

3. Поза на щастливото дете

1563122Hilmar Hilmar

Легнете на пода като придърпате коленете към тялото.

1563119Hilmar Hilmar

Поставете ръцете от външната страна на ходилата като ги задържите в тази позиция в рамките на 1 или повече минути. Коленете трябва да бъдат на широчината на раменете. Вдишвайте и издишвайте бавно като се стремите да останете в тази позиция.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април