Домашната йога практика – възможна!

Без много-много усилия и подготовка
Домашната йога практика – възможна!

Забравете всичко, което съм писала сега за йога у дома – за специалната обстановка, която е хубаво да си създадете за практикуване. За тишината и уединението.

Ако успеете да си ги осигурите, добре. Но в случай, че нямате такива на разположение, не се безпокойте. Можете и без тях :)

Всъщност, не ви е нужно дефинирано пространство, за да практикувате. Както стана ясно от ей този материал, йога е мобилна. Може да бъде навсякъде, по всяко време. А най-готиното е, че я носите в себе си.

И няма как винаги да е тихо, спокойно и самотно в жилището ви (по-добре да не е). Напротив, свиквайте с шума и се научете да го "заглушавате", съсредоточвайки се върху тренировката си. Истината е, че сериозните йогини "чуват" тишината :)

Има и друго: не се целете в някаква епохална продължителност на сесията. Пет минути и пет от любимите ви асани са достатъчни, за да останете доволни от себе си.

Ароматните свещи, декорации и прочее нещица са... глезотийки, които ви пожелавам да си подарите. Но не се самозалъгвайте – те няма да ви помогнат да прогресирате чак толкова в практиката. Никак даже.

Относно преподавателя, хубаво е да поддържате контакти с такъв непрекъснато, искайте му съвети, говорете и обсъждайте нещата, които ви притесняват в обучението ви. Но не се страхувайте да вървите и сами по пътя на йога. Експериментирайте безрисково с различните техники и с едно наум и нещата ще се получат.

Ето, че нямате извинение – практикувайте! А ако ви остане време, наминете през фен-страницата ни във фейсбук да си поговорим още по темата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май