Изкуството е... лате

Невероятен бариста прави смайващи неща в чашата
Изкуството е... лате

По принцип, почти няма кафе, което да не харесваме. Пием всякакво: топло, студено, с мляко, с подправки, дълго, късо... но задължително – с минимално количество захар. Да, съвсем откровено го предпочитаме горчиво.

Следващите кафени версии обаче разбиха на мляко и пяна всичките ни представи за любимата напитка. Те трудно могат да се опишат с думи, затова ще побързаме да ви ги покажем в редовете по-долу. Хоп! 

1112519design-dautore.com

Какво ще кажете, а? Май останахте без думи... За ваша информация, това очарователно триизмерно и двуизмерно лате изкуство е дело на японския бариста Казуки Ямамото, който живее и работи в Осака.

Само с помощта на клечка за зъби, щипка въображение и безкрайна прецизност 26-годишният мъж успява да сътвори какви ли не фигурки от мляко и пяна в чашата и... извън нея. Жирафи, мечета, рибки, кучета – разнообразието от сладки твари, които Казуки може да ви "нарисува" без проблем, е наистина голямо.

1112518design-dautore.com

Ямамото радва с невероятните си произведения посетителите на уютно кафе-ресторанче в многолюдния японския град. Мечтата му обаче е един ден да си отвори собствено заведение, където на спокойствие да развихри уменията си. Искрено му пожелаваме да сбъдне бляна си, защото, имайки предвид вече световната му известност, със сигурност ще има добра клиентела.

1112522design-dautore.com

1112520design-dautore.com

Ако пък уникалните "творби" на лате артиста са ви допаднали, по-често надничайте в личния му акаунт в Туитър, където той непрекъснато публикува нови и нови предложения. Не се съмнявайте – ще останете очаровани! 

1112516design-dautore.com

1112521design-dautore.com

1112523design-dautore.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май