3 грешки, които допускате при прикриването на тъмните кръгове под очите

Научете как да използвате грима ефективно
3 грешки, които допускате при прикриването на тъмните кръгове под очите

Сигурна съм, че мнозина от вас знаят, че с помощта на коректор можете да прикриете тъмните кръгове под очите си. Но за съжаление напоследък срещам по улиците все по-малко дами, които наистина умело да използват неговите позитивни свойства.

Причината за това се крие в неправилното му използване и най-вече липсата на достатъчно познания, за да си закупите правилния вид коректор, който да е подходящ за вашата кожа.

Предлагам ви 3-те най-чести грешки, които допускате при прикриването на сенките под очите и ви предлагам също така ефективно разрешение.

Избирате неправилен цвят на коректора за своето лице

1624391Thinkstock/Guliver

Основната грешка започва още от магазина. Често по-голяма част от дамите отивам в магазина с нагласата, че трябва да вземат коректор, който е истински покривен без дори да го тестват върху собствената си кожа.

В резултат на което се снабдявате с коректор, който ви стои като маска върху очите и не само че покрива тъмните кръгове, но човек, който ви гледа отстрани има усещането, че приличате по-скоро на мечето панда, отколкото на себе си.

Какво да направите?

Избирайте коректор, който е само с един, максимум два нюанса по-светъл от вашата кожа. Освен това, ако сте с жълтеникава или матова кожа, то обезателно си закупете коректор, който е със същата основа е не с розов нюанс. В противен случай, вместо да се слее с кожата на лицето, ще ви стои като маска.

Текстурата трябва да е лека, мека и дори да бъде лесна за нанасяне под очите. Обърнете внимание също така дали се събира на ресни, когато има мимика по лицето. Най-добрият коректор е този, който в продължение на часове няма да се напука или стане на ленти под очите ви, а ще попие и ще е част от кожата ви.

Нанасяте твърде голямо количество коректор под очите

Не само качеството, но и количеството коректор, което нанасяте под очите е от значение за това как той ще стои!

Какво да направите?

Вместо четка или гъба използвайте пръст за внимателното нанасяне на коректора. Опитвайте се да го нанасяте така сякаш рисувате върху лицето си. Обърнете специално внимание върху фините линии и проблемните зони, като потупвате на местата, на които искате да го фиксирате по-добре. Разнесете добре, за да няма ясна линия между коректора и останалата част от кожата на лицето, особено ако не използвате фон дьо тен или пудра.

Не нанасяте на правилните места коректор

Най-сериозното предизвикателство за дамите се превръща желанието им да скрият с грим само тъмните кръгове под очите си без да нанасят пудра или фон дьо тен на цялото лице. В този случай при 90% от дамите си личи, че са слагали коректор под очите си.

Какво да направите?

За да не си личи, че имате коректор под очите си трябва да знаете точно на кои места на го поставите, така че да имате пълноценен резултат, който да ви се хареса, в момента в който се погледнете в огледалото.

Нанасяйте коректор от основата на окото под линията на миглите до края на окото, така че да можете да го разнесете встрани от веждата към косата, така че да не се вижда контур. Нанесете много малко количество върху клепача, така че цвета да е еднакъв, ако няма да нанасяте сенки за очи, а само спирала. След което нанесете малко количество коректор по стените на носа и разнесете добре контура образувал се между скулата и окото. Тази линия реално не трябва да съществува. Завършете грима си с правилно подбран руж и спирала.

Сега вече сте готови да посрещнете деня с усмивка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март