Авестийски хороскоп и знаците на зодиака

Авестийски хороскоп и знаците на зодиака

Според Авестийския календар, всеки месец има свой ангел, дух-покровител, божество, в чиято чест са именувани отделните зодии. Новата година по този календар идва на 21 март и всеки месец съответства на знаците на зодиака.

Първият месец на годината е свързан със Слънцето, възкръсването от мъртвите и Небесния Огън – началото на живота във Вселената. Наричат го Огъня на Воините. Фраваши е душата не само на всичко съществуващо, но и на предците/егрегор/. Хората, родени в този месец, са закриляни от предците, покровителствани са от рода, племето, нацията. Когато ви е трудно, се обръщайте към душите на представители от вашия род. Изпълнявайте ритуали, които са ви завещани от предците ви.

Аша Вахишта означава Най-добрата Истина. Истина или Арта, това е Майката на света. Аша Вахишта е небесното царство на истината, небесният архетип на порядъка и хармонията, които трябва да се възцарят и на Земята. Проявление на Абсолютната Любов и световния порядък във всичко. Аша Вахишта покровителства стихията на Небесния огън. Ако сте родени в месеца на Аша Вахишта, стремете се да бъдете искрени и честни винаги и Майката на света никога няма да ви изостави, ще ви подкрепя със своята невидима сила и в най-тежките мигове. Хората, покровителствани от Аша Вахишта, често се замислят за съдбата на Земята, а доста от тях дори имат свой собствен проект как да спасят света. Любовта на Арта никога няма да се отрече от вас. Вие сте създадени, за да носите щастие и радост на другите. Учете се да гледате истината в очите.

Хаурватат подържа света и организма на човека в равновесие, съхранява неговото подобие с небесния архетип. Здраве, младост и изобилие в живота – всимки тези дарове са от Хаурватат – владиката на небесните води. Хората, родени в този месец, са призвани да възстановяват изгубената хармония, равновесието и цялостността на загубените качества. Хаурватат е проводник на небесната енергия и покровител на лечителите и медицината. Изпълнявайте ритуали, свързани с изцеление, правете вербално умиване на тялото и душата си.

Тиштрия, или звездата Сириус, е Небесният Ездач, който гони тъмнината, сушата, глада и смъртта. Той пази Небесния закон и законите на рода, както и генетичните корени. Тиштрия е благороден рицар, който унищожава лъжата и хитростта. Тези от вас, които са родени в месеца Тири, са закриляни от Сириус и винаги могат да се обръщат за помощ към него; те носят "ключа” от храма, знанието.

Понякога Тиштрия вселява в душата на своите подопечни самота, тъга, но и страст към пътешествията и вечните стремежи към идеала. Сириус покровителства гадатели, астролози и всички, които се опитват да опознаят скрития живот на света.

Амертат е брат-близнак на Хаурватат. Той закриля растенията и вечния живот. Всичко, което продължава и дава живот, принася полезни плодове. Амертат радва и весели душата, вселява любов, закриля децата и творчеството. Този месец се нарича Огънят на Царете, т.е. той е всичко, което напълно разкрива творческите и енергийните сили на човека, символ е на ореола на силата и славата, който свети над главите на светците. Неговите представители са хора на изкуството. Родените в този месец, са покровителствани от самото безсмъртие – Амертат. Освен това сте създадени за веселие и постоянни празници. Внимавайте само да не станете горделиви, защото това е болест на духа.

Кшатра Варя е защитник, пълководец на Небесното войнство. Той въздава справедливост, защитава невинността, чистотата и целомъдрието в душата на човека. Не можете да го подкупите – той наказва дори и за лоши мисли. Ако сте чиста душа, то вашият покровител ще го оцени. Кшатра Варя е небесният монах – борец против пороците и тъмните сили. Той подържа небесната твърд, покровител е на металите. Хората, които са негови подопечни, често стават монаси или се отдават на дълбоко вътрешно целомъдрие.

Родените в този месец са безкомпромисни борци срещу злото, живеят в екстремни условия и са храбри воини.

Всевиждащият Митра олицетворява реда и договора, свързан с изпълнението на Небесния закон, с движението на Слънцето и всички светила – космическия порядък и равновесието.

Митра пази света на идеалите и проявения земен свят. Той е небесен "адвокат” – символизира справедливостта, преследва нарушителите на клетвите си, охранява светлите, добрите съюзи. Ако сте родени в месеца на Митра, ви чака хармония, равновесие, добри приятелства. Но той е и борец против лъжата и клетвопрестъплението, ето защо от вас се очаква да бъдете справедливи съдии.

Бурните небесни, земни и подземни води на Апам Напат измиват и преобразяват всички стихии в земния и небесния свят. Апам-напат разрушава старото, ненужното, пречещото, разтваря всичко това, също като киселина, във водите на Световния океан.

Смъртта и преображението са свързани с Апам-Напат. Ако сте родени в месеца на Небесните води, задачата ви в живота е да измиете от себе си всички пороци, болести и зло и да се преобразите, както и да преобразите заобикалящия ви свят, за да не затъва в пороци и страсти. Това е месецът на очистването от карма, когато човек плаща дълговете си и прави избор между доброто и злото.

Това е божеството на Космическия Огън и Огъня на Жреците. Атар е покровител на религиите, на "огъня” в душата на човека. Той е пазител на вярата и разумното устройство на обществото. Във всяко живо същество и във всяко явление има частица от Небесния Огън на Атар. Той въплъщава небесните идеали на Земята. Ако сте под негово покровителство, трябва да възпитате у себе си вяра, справедливост и чистота. Подложени сте на изкушения, през които трябва да преминете с чест. Внимавайте да не изгубите своя "огън”, защото ще станете честолюбив, авторитарен и примитивен човек.

Датуш е едно от имената на Ахура Мазда. Датуш означава "творящ, даващ, даряващ”.

Хората, родени в неговия месец, имат печат за духовен възход, но това е пътят на изпитанията по пътя към върха в постиженията на човешкия дух. Може да се превърне и в пропаст към пороците ненаситност, жажда, гордост и егоизъм. Възпитайте своята душа да бъде творец, независимо дали продавате в хлебарница или пишете стихове. Задачата на родените в месеца на Датуш е да бъдат лидери, да направляват другите по пътя им към целта, без да се възгордяват.

Воху-Ман е най-старшият от Безсмъртните Светци. Той е покровител на благомислието, искреността и добротата. Вселява любов към всичко живо. Задачата на родените в този месец е да бъдете проводници и проповедници на Благите Мисли, да умеете да разплитате кармични възли, да се стремите право към целта и свято да изпълнявате своя дълг. Трябва да очистите разума си и да не допускате емоциите и илюзиите ви да възтържествуват.

Месецът Спента-Армаити означава Блага Земя, благочестие. Задачата на родените в него е да подържат цялостността и красотата в света, да служат и да са способни на саможертви, да са пример за другите в изпълнение на Небесния закон на Земята. Възможно е някои представители на Спента-Армаити да са куци или недъгави в нравствен или във физически план.

ключови думи:
авестийски хороскоп

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април