Внимание! С избелването на зъбите

Прибягвайте към него само в краен случай
Внимание! С избелването на зъбите

Няма да крием, че преди време доста сериозно се бяхме замислили за избелване на зъбите. Суета ли бе - да я опишеш!

Но страхотната ни зъболекарка веднага отказа да ни съдейства в начинанието. Причината: нямали сме нужда от подобна процедура. Така идеята за холивудска усмивка остана на заден план.

Иначе днес на пазара могат да бъдат открити всякакви продукти за реализацията й дори в домашни условия – от шини, през специални гелове и обикновени пасти, до дъвки с палитра от вкусове. Всички обещават холивудски облик за кратък период от време. И докато повечето от тях разполагат с повдигащ самочувствието ефект, избелването на зъбите като цяло никак не е препоръчителна интервенция. Даже има потенциал да влоши денталното ви здраве, смятат редица специалисти.

Те коментират, че процедурата повишава чувствителността на зъбите, което е сигурен белег, че има нещо нередно в цялата работа.

Освен това избелването съдейства за изтъняване на зъбния емайл и за по-лесното му рушене.

Все още искате бели зъби? Ето няколко неща, на които ви съветваме да обърнете специално внимание.

  • Каквото и да правите, следете зъбите ви да не станат по-бели от бялото на окото ви :)
  • Изучете съдържанието на устата си. Модерните пломби и коронки са с малко по-различен цвят от този на зъбите ви. Имайте предвид, че избелващите продукти по презумпция не могат да променят съществено оцветяването на порцелановите коронки.

    Така че никак не е сигурно, че ще постигнете невероятния блясък, на който сте се надявали. И в тази връзка...

  • Понижете стандартите си за белота. И не само тях. Смятаме, че е здравословно човек да се съмнява по малко. Но не единствено в другите, а и в себе си.

  • Що се отнася до холивудските усмивки, от къде сте сигурни, че повечето от тях не са поредното благородно дело на Photoshop? Не сте, нали?

  • Фокусирайте се по-скоро върху превенцията. Всъщност, нашият опит за избелване не завърши неуспешно.

    Решихме, по естествен път, да постигнем белотата, към която винаги сме били силно привлечени. Какво направихме ли?

    Спряхме цигарите и кафето. Резултатът: след по-малко от месец не само ние, но и приятелите ни, забелязаха разликата (тя е по-внушителна на шоколадов, летен тен :) )

И накрая: мийте зъбите си след всяко хранене и особено след консумация на червено вино. Защото то също е виновник за потъмняването.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 24.06.2011 | 14:38
    Моят зъболекар никога не е бил фен на избелването и го отказва на хората които искат да го направят, дори да нямат нужда :)
    Честото ползване на избелващи пасти също не е препоръчително. Лично зъболекаря каза че избелваща паста трябва да се ползва 3 пъти в година (имайки предвид 3 тубички, разбира се в различно време, не една след друга) :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май