Дълъг живот за чорапогащника

С няколко готини трика
Дълъг живот за чорапогащника

Мразя го от малка, когато майка ми насила ме вкарваше в него и ме караше да го нося през целия ден. Ужас! Винаги ми боцкаше, смъкваше се непрекъснато и ме докарваше до лудост.

Към днешна дата, все още не е сред любимите ми аксесоари, но, да, налага ми се да нося от време на време.

Хубавото е, че днес има стотици видове чорапогащници, и някои, към които изпитвам известна толерантност. И, да, традиционно това са тънките такива.

Проблемът е, че въпросните модели се късат много по-бързо от плътните, ако нямаш търпение да се грижиш за тях. Но аз се научих да ги пазя! А ако искате и вие да удължите живота на вашия, пробвайте с тези три, много ефикасни практики:

  • Винаги изпирайте чорапогащника на ръка, първо в топла и после - в хладка вода, защото в пералнята може да се "състари" за нула време. Не го изстисквайте и не го правете на хармоника след това – ще го заболи :) По-добре го сложете върху чиста хавлиена кърпа (бяла, за да не го оцветите), която навийте на руло. Така лесно ще се отървете от излишната вода в него и ще съхраните доброто му настроение.
  • Сушете го вкъщи, но не върху включен радиатор или друг подобен източник на топлина, защото така ще му видите сметката. Оставете го да се проветрява по естествен път и няма да съжалявате.
  • Преди да го обуете, свалете всички пръстени, гривни, дрънкулки и всякакви такива. Защото с тях лесно може да закачите материята и да си направите бримка. Препоръчително е да внимавате и с дългия маникюр, защото той също представлява потенциална опасност.

Е, готово! Може да не е най-добрият ви приятел, но защо да не се погрижите и за него, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май