За лосиона за тяло с любов

Който обаче не е добра идея да ползваме върху лицето си...
За лосиона за тяло с любов

Признаваме си, че страшно си падаме по козметични продукти за тяло. Колекцията ни от такива е толкова богата и разнообразна, че трудно можем да ви кажем с какво точно сме се мазали последния път :)

Ухаят чудно, овлажняват кожата и я правят гладка и мекичка на допир. Е, не всички, разбира се. И, да, съгласни сме, че не бива да се прекалява с употребата им. А за да е честно, от време на време ги заменяме с натурални мазила, които си приготвяме в домашни условия.

Освен това дори и ние, които страшно обичаме да се "мацаме", не бихме се осмелили да нанесем любимия си лосион върху лицето. И веднага ще ви кажем защо:

1. Кожата на муцунката е различна и, за да бъдем максимално конкретни – тя е много по-тънка и деликатна от тази на ръцете и петите, например. А това означава, че трябва да бъде третирана по определен начин, с повече внимание.

2. Лицето често има специфични козметични нужди, които, ако не се удовлетворяват правилно, могат да доведат до сериозни демратологични проблеми. Съгласете се, че по тялото обикновено не се появява акне, нали?

3. Козметичните продукти за тяло и за лице се различават по своя състав. Една от основната задача на първите е да овлажняват кожата. Затова те съдържат вазелин, например, или други масла, които могат да се окажат твърде неподходящи, нанесени върху физиономията. И даже да запушат порите и куп такива неприятни неща.

Накратко: ако и вие обичате като нас лосионите за тяло, ползвайте ги по предназначение. Знаем, че миришат прекрасно и, че сте силно пристрастени към тях, но... Лицето ви не ги харесва. Не ви съветваме да му ги причинявате. Него поглезете по друг начин. Ето така, например.

Бъдете красиви и здрави!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април