Защо имам сенки под очите?

Защото...
Защо имам сенки под очите?

Имате тъмни кръгове под очите? Не се смятайте за специални :) Много хора имат. Факт е, че куп обстоятелства могат да ви сдобият с такива. Нека обаче изброим няколко от основните виновници за появата им:

1. Липсата на сън. Това може би е най-логичната и най-разпространена причина за образуването на нежеланите сенки в споменатата област. Така че: наспивайте се и всичко ще бъде наред.

2. Алергии. Астма. Екземи. Изброените имат потенциал да предизвикат сърбеж в зоната около и под очите. А търкането и чесането на нежната кожа там е много лоша идея.

3. Нездравословен хранителен режим. Отсъствието на ценни минерали затруднява снабдяването на клетките на външната обвивка на лицето с кислород. Това именно повишава риска от появата на тъмните кръгове.

4. Дехидратацията, разбира се! Знаете, че лисата на вода е голям проблем :)

5. Прекомерното и безотговорно излагане на слънчева светлина пък увеличава риска от пигментиране в областта под зрителния ви орган. Затова бъдете внимателни и винаги нанасяйте слънцезащитен крем върху физиономията си.

6. Възрастта. Нека си го признаем: с годините кожата започва да изпитва недостиг на колаген, изтънява, става по-прозрачна (бонус: значително по-суха е заради намалената функция на мастните жлези), а вените под нея започват да личат.

Е, нека спрем тук, за да не ви стреснем. Нещо повече, побързайте да си забъркате ей тази маска, която може би ще се справи със сенките :)

Ако пък искате да си говорим редовно за красота и грижа за кожата, станете ни приятели във фейсбук и ще ви затрупваме с тонове полезна информация.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март