Изхвърлете крема за ръце...

Или поне го заровете на дъното на дамската си чанта
Изхвърлете крема за ръце...

Не искам да ви плаша и стресирам отсега, но истината е, че зимата чука на вратата. Което от една страна е чудесно – пухкав бял сняг, празници, ски, печени прасенца...кхъм-кхъм. Обаче този иначе чуден сезон си има и своите негативи – студа и вятъра.

А в комбинация тези двамата имат свойството да изсушават и най-здравата кожа. По-често се сещаме да се грижим за кожата на лицето си, ползвайки всякакви мазила и помади, но ръцете остават на заден план. Сигурно сте установили, че колкото и да ги мажете, съвсем скоро след като кремът попие, отново се завръщате към способността си да изстържете старата боя от стената в хола. Тази мултифункционална текстура си има своите предимства, но ако решите, че искате да се отървете от естествената си шкурка, има само един начин да го направите и то без да давате куп пари за кремове. Ексфолирайте ги тези ръце :)

И сега, за да ви спестя още пари, ще ви издам най-лесната и същевременно много ефективна рецепта за домашен ексфолиант. Ще ви е необходим единствено блендер, в който да смесите всички съставки. Ако нямате блендер, може да ползвате фино смляна морска сол и захар и да ги разбъркате хубаво с останалите съставки. Всъщност купете си блендер.

Да си дойдем на думата. Трябват ви:

  • 1 чаена лъжичка кокосово масло

  • 2 чаени лъжички хубав мед

  • 1/4 чаша морска сол

  • 1/4 чаша захар

  • 1 чаена лъжичка лимонов сок

Използвайте малко количество от готовия ексфолиант и масажирайте хубаво ръцете си в продължение на 30-60 секунди с него. Изплакнете и подсушете с хавлиена кърпа. Кокосовото масло ще остави ръцете ви достатъчно меки, така че няма да е необходимо да нанасяте допълнително крем. Но ако все пак имате екстремно суха кожа, добра идея е да нанесете още кокосово масло, което първо разбийте с миксер, за да стане по-лесно за нанасяне и попиване. А сега се наслаждавайте на нежните си ръце!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април