Код: суха кожа

Или как да се грижим за външната си обвивка през по-студените месеци
Код: суха кожа

Уви, лятото свърши! Не искаме да го връщаме, защото и есента си има своя чар. Тя обаче притежава навика често да лишава кожата на лицето и тялото ни от влага, което хич не е добре. 

За щастие, момичетата от Jenite.bg са тук и ще ни покажат как да защитим външната си обвивка от тотално дехидратиране. Нека се доверим на техните съвети: 

Лице

Продължете с обичайното измиване на лицето сутрин и вечер, за да премахнете нежно мъртвите клетки и натрупаните през деня прах и замърсявания. Ако обаче за целта използвате по-агресивен измиващ гел, заменете го с по-мек и щадящ продукт със съдържание на подхранващи съставки, като, например, растителни масла. Задължително използвайте топла вода.

Следващата стъпка, хидратиране, е най-важна и напълно задължителна за лицето. Нанесете крем, съобразен с типа на кожата ви, в чието съдържание липсва алкохол, който действа изсушаващо. Помнете, че кожата се регенерира именно вечер, затова никога не пропускайте да нанесете и подходящ нощен крем.

Последно, но не и по важност, е периодичното нанасяне на хидратиращи маски, които да подхранят кожата ви в дълбочина.

Тяло

Под душа използвайте топла, но не и гореща вода. Нанасяйте домашни ексфолианти, например такъв с кокосово масло и захар, за да премахнете нежно мъртвите клетки в същото време да подхраните външната си обвивка.

Задължително е нанасянето на лосион за тяло, най-добре със съставки, които действат подхранващо и омекотяващо, а в същото време защитават кожата от външните агресори, наречени студ и вятър.

Обръщайте специално внимание на ръцете си - нанасяйте крем след миене със сапун, докато сте в офиса и задължително преди лягане. Не пренебрегвайте и добрите стари ръкавици.

Още интересни полезни материали от jenite: 

Разликата между скъпите и евтини кремове 

Победете упорития косопад с тези маски

Задължително харесайте и страницата на Jenite.bg във фейсбук!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април