Може ли отказването от алкохола да ни подмлади?

Дерматолозите са категорични, че сухият режим се отразява благоприятно на кожата
Може ли отказването от алкохола да ни подмлади?

Често се впускаме в детокс режими и харчим пари за чудодейни мазила с надеждата, че ще се събудим с двайсет години по-млади. Истината обаче е, че често не става дума за това какво слагаме, а какво не върху и в телата си.

Дерматолозите са единодушни, че алкохолът е един от основните врагове на кожата. Ето и някои от основните причини, които ще ви накарат да спрете или поне значително да намалите чашките.

1695763Pinterest

·      Алкохолът има дехидратиращо действие

 

Чували сме за ефекта на алкалната диета върху организма. Алкохолът е една от най-високо киселинните субстанции, които можем да дадем на тялото. За да се справи с токсичната същност на спиртното вещество, организмът се нуждаят от повече вода, която извлича и от кожата.

 

·      Алкохолът е причина за много от възпалителните процеси в тялото

Алкохолът предизвиква възпаление на тъканта, а системното възпаление задейства хистаминова реакция. Това на свой ред предизвиква зачервяване по кожата.

 

·      Трезвият режим е в състояние като с магическа пръчица да вдъхне нов живот на кожата

Невероятното свойство на кожата да се обновява е и причината учените да твърдят, че ограничаването на алкохола до две-три чаши месечно може сериозно да подобри отенъка и еластичността на кожата. Степента на подобрение, разбира се, зависи от това колко голяма е вече нанесената щета. Вече пострадалият колаген не може да бъде бързо възстановен.

 

·      Ако все пак пием, какъв алкохол да изберем?

Отделните видове алкохол влияят и по различен начин на кожата. Водката, джина и текилата, например се изхвърлят от тялото по-лесно. Затова и диетолозите съветват ако така или иначе пиете, да изберете висококачествена марка водка.  

1695765Pinterest

 

·      Колко често е препоръчително да се отдаваме на този порок?

Когато сме на 20 изпитият алкохол е извън системата ни за три часа. На 40 отнема средно 33 часа за процеса на детокс.

 

·      Пийте вода

Независимо дали пиете алкохол, не забравяйте да сте хидратирани. Оптималният вариант е много вода с лимон. Това ще помогне на кожата да остане свежа и значително ще намали щетите по лицето на следващия ден.

 

 

ключови думи:
алкохол кожа лице

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април