Типове кожа: суха (втора част)

Как да поддържаме външната си обвивка, когато е лишена от влага
Типове кожа: суха (втора част)

Ако си мислите, че настоящият материал няма място в редакторското каре, много се лъжете. Убедих се, че грижата за кожата трябва да е от първостепенно значение, наред с всички останали, които полагаме за здравето си.

Защото външната ни обвивка е уязвима, адски уязвима – разболява се лесно и трудно се лекува. Така че: имайте едно наум, когато я третирате с пренебрежение. Наблюдавам ви :)

Иначе, обещах ви, че ще продължим темата за сухата кожа и смятам, че днес е най-подходящият момент да го направя. 

Както се досещате, тя също трябва да се почиства редовно, независимо от това, че може би се замърсява по-малко. "Редовно" означава всеки ден – вечер, преди лягане. Приятели са ѝ хидратиращите продукти, които я успокояват и омекотяват. Не се кефи на твърде много ексфолиране, както и на изсушаващите гелове.

Когато я миете, не го правете с прекалено студена вода, а с умерено хладка. Не я търкайте до припадък с хавлиената кърпа – тънка и нежна е и не заслужава този тормоз.

Нанасянето на ежедневен крем е задължително, защото той поддържа влагата и предотвратява дехидратацията. Да не ви казвам колко лоша комбинация е сухата + дехидратирана кожа*, леле майко!

Задължителна е и слънцезащитата, при това - през цялата година. Слънчевите лъчи, в партньорство с липсата на вода, могат много бързо, почти неусетно, да доведат до появата на бръчки, на капиляри и на пигментни петна.

Момичета, личният ми съвет към вас е да посягате по-скромно към гримовете, ако имате суха кожа. Химикалите ще убият младостта ѝ по-бързо, отколкото очаквате. Бъдете естествено красиви, а, като цяло, не ми се вярва, че има какво толкова да прикривате с макиажа :)

Бих ви препоръчала ей тези натурални средства за хидратиране, с една уговорка: тествайте предварително поносимостта си към въпросните продукти. Всички кожи са различни и реагират по своя си начин на нещата, с които ги мажем. Имайте го предвид.

Ами, толкова за днес. Възнамерявам да ви занимавам още по въпроса. Елате и във фейсбук, където можем да продължим да си говорим надълго и нашироко. 

*Нали правите разлика? Суха е тази кожа, при която функциите на мастните жлези е понижена. Дехидратацията означава, че ѝ липсва вода. В този смисъл, дехидратиран може да бъде всеки тип кожа. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април