Храни, които ще ви дарят със сияйна кожа I

И са също изключителни полезни за цялото тяло
Храни, които ще ви дарят със сияйна кожа I

Лятото е на хоризонта, което означава и много слънце, плаж, море (или поне за тези с късмет). Но за кожата това може да бъде равносилно на допълнително изсушаване и загуба на еластичност.

И понеже най-добрият начин да подхраним тялото е като му дадем правилната храна, ето някои от продуктите, които искате да присъстват в лятното ви меню.

 

·      Коприва

Билката е известна именно с противовъзпалителните си свойства. Има детоскикиращ ефект и горещо се препоръчва на хора с акне или екзема. Чаша коприва на ден може да допринесе за по-чистата и сияеща кожа. Опитайте също да сложите коприва вместо спанак в любимата ви зеленчукова супа или да нарежете пресни листа към зелената салата.

1705095Pinterest

 

 

·      Моркови

Тези оранжеви зеленчуци са богати на бета каротин (протеин, който по естествен начин избистря кожата). Според проучване на Университета в Нотингам, яденето на храни с високо съдържание на бета каротин, може действително да повлияе на цвета ни. Учените са открили, че консумирането на тези зеленчуци и плодове би могло да повиши пигментацията на кожата.

1705093Pinterest

 

 

·      Пъпеш

Също като морковите, пъпешът е богат на бета каротин, който ще ви помогне да постигнете така желания тен, без да прекалявате със слънцето.

1705089Pinterest

 

 

ключови думи:
диета кожа меню режим храна

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април