А ходилата ви готови ли са за лятото?

Или пак ще ги скриете в чорапите...
А ходилата ви готови ли са за лятото?

Напуканите пети и грубата кожа на ходилата са наистина неприятни. Особено през лятото, когато новите ви сандали крещят да бъдат обути, но ходилата ви искат кецове и чорапи. Ние ви предлагаме няколко лесни трика, с които да подготвите така ходилата си за лятото, както се грижите и за другите части на тялото си. Те са прости, без никакви странични ефекти и лесни за използване вкъщи. Освен това са от най-старите методи за лечение на загрубяла кожа на краката, така че  са изпитани и дават резултат.

Едно от най-ефективните средства за отстраняване на загрубяла кожа е бананът. Всичко, което трябва да направите е да го смачкате и да намажете с него ходилата си. Оставете така 10-15 минути и изплакнете с топла вода. Използвайте веднъж седмично.

Лимонът се смята за много полезно средство при напукани пети. В леген с топла вода изстискайте лимонов сок. Накиснете краката си за 10 минути. Този метод можете да използвате всеки ден.

1524457inm

Сусамовото олио
също повлиява добре на проблема с напуканата кожа на ходилата.
Трябва просто да намажете с него загрубелите места преди лягане. Направете тази процедура ежедневен ритуал за най-добър резултат.

Друга добра процедура преди лягане е намазване на ходилата със зехтин като след това си обуете чорапи. Зехтинът ще омекоти и хидратира кожата, затова не бива да го отмивате.

1 супена лъжица лимонов сок и вазелин – този чудесен крем ще премахне сухотата и ще заздрави загрубялата кожа.

За да предпазите кожата на ходилата от напукване, приемайте много течности през деня. Така тя ще бъде хидратирана. За да предотвратите напукването, всяка вечер мийте ходилата си с топла вода. Когато кожата омекне, премахнете от повърхността мъртвата кожа с пемза. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април