Забравете за бръчките: Домашен лек само с две съставки

Забравете за бръчките: Домашен лек само с две съставки

Кожата е много чувствителна и изисква специални средства, за да се възстанови по естествен начин. За щастие, не е нужно да се харчат големи суми пари за скъпи кремове и лечение. Благодарение на свойствата на някои естествени съставки, може да си подготвите в дома средства, за да направите кожата си млада и свежа. Предлагаме ви лесна рецепта и то само от две съставки. Можете да си приготвите в домашни условия.

Става дума за комбинация от кокосово масло и сода за хляб.

Кокосовото масло се състои от мастни киселини със средна дължина и антиоксиданти, които освен че е подобряват здравето ни, са отлични съюзници на кожата, когато се прилага локално. В действителност, някои дерматолози казват, че това е най-добрият естествен овлажнител и добра алтернатива на конвенционалните кремове за тяло. Неговите маслени съединения помагат за възстановяването на влагата на кожата, без да се променя нивото на рН и без да се предизвиква повишено образуване на мазнини. Това масло съдържа антибактериални и противогъбични агенти, които помагат за предотвратяване на инфекции и кожни пробелми като старчески петна и акне.

Кокосовото масло е също така важен източник на витамин Е, антиоксидант, известен със своята способност да предотврати и намали появата на преждевременни бръчки. Това, съчетано с ексфолиращите свойства на натриевия бикарбонат, осигурява 100% натурален продукт, който е в състояние да победи бръчките.

Важно е да се използва органично кокосово масло, тъй като рафинираното масло не притежава същата хранителна стойност и следователно има по-слабо полезно действие.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април