Маска за почистена и хидратирана кожа

От зимни плодове
Маска за почистена и хидратирана кожа

Най-важното

Лимонът и ябълката имат избелващ ефект върху кожа, така че е важно след като правите маската да не се излагате на слънце или да ползвате солариум, за да не получите пигментация.

Напоследък експериментирам в кухнята както при приготвянето на разни вкусни гозби, така и при направата на домашни кремове за красива кожа и маски.

В този ред на мисли не мога да не споделя последното си изобретение, което определено имаше невероятен ефект върху кожата ми. Може малко странно да ви се стори на част от вас, но в крайна сметка както можем да приготвяме уникални ястия, с това което имаме налично в хладилника, така можем да се погрижим и за външния си вид.

Още по темата: Бананови изкушения в полза на красотата

До рецептата стигнах, докато приготвях обичайното си количество домашен крем, а в същото време миех плодовете, които бях купила от пазара. И изведнъж ми хрумна следната рецепта.

Необходими продукти:

1642921Thinkstock/Guliver

1 резен ябълка
4-5 колелца зрял банан
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаена лъжичка натурален мед
1 чаена лъжичка кокосово масло

Още по темата: Ябълка по лицето

Сложих всички продукти в една по-дълбока купа и ги пасирах, след което нанесох маската върху лицето и шията и я оставих там в рамките на 20-30 минути. Изплакнах с хладка вода и каква изненада - открих, че освен леко сивия цвят на лицето ми изчезна, но също така благодарение на ябълката, банана и лимона бях постигнала пилинг ефект, а натуралният мед и кокосовото масло бяха превърнали кожата ми мека като коприна.

Още по темата: Сутрешна освежаваща маска за лице

Разбира се останалата част от плодовете, част от които използвах за направата на маската изядох с голяма наслада.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март