Маска против косопад

Ефективна, лесна и напълно натурална!
Маска против косопад

Косопадът е нормално явление, ако на денонощие от косата ви падат между 100 и 200 косъма. Ако в даден момент това количество рязко нарасне, независимо от причините, тогава със сигурност можем да кажем, че имате сериозен проблем, с който трябва да се заемете сериозно.

Косопадът е проблем, който може да се дължи на различни причини. Най-често се свързва с покачването на нивото на стрес, но също така може да се дължи и на настъпили хормонални нарушения. Обикновено те са следствие на проблеми с щитовидната железа или хипофизата. По време на бременност и настъпване на менопаузата също може да се наблюдава значително увеличаване на косопада.

При всяко едно положение е важно да вземете бързи мерки и да не оставяте проблемът да се задълбочи с времето!

Имайте предвид, че натуралните средства са доказали своята ефективност в борбата срещу оредяването на косата.

Предлагам ви рецепта против оредяване на косата от тефтера на баба, която е подобрена преди години от мама, за да сте стигне до вида, в който е в момента. Ефективна е защото подхранва в дълбочина. Маската прави косата лъскава, здрава и определено стимулира растежа на нови косъмчета.

Най-ефикасна е, ако се прави веднъж седмично и се стои с нея в рамките на 1-2 часа.

Необходими съставки:

1510588Thinkstock/Guliver

1 жълтък
1 супена лъжица студено пресован зехтин
2 супени лъжици изцедено кисело мляко - може и 1 супена лъжица, ако косата е къса и не много гъста. Киселото мляко да бъде домашно или био!
1 супена лъжица сок от прясно изцеден лимон
1 супена лъжица силна ракия
1 ампула витамин С

След като разбъркате добре сместа я слагате на главата. Направете лек масаж да се втрие добре сместа в коренните на главата. Слагате вестник и найлонова шапчица за баня. През останалото време можете да използвате натуралните масла в помощ на красотата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април