Домашни брускети

Ун аморе грандисимо!
Домашни брускети

Когато споменем брускети, пред погледа ни веднага изниква следната картинка: пасторален пейзаж с малка дивна къщичка, потънала в зеленина, домашен уют и ухание на подправки.

А след подобно идилично описание, ни се приисква да захвърлим всичко и мигом да започнем да правим чудеса около печката.

Очевидно е, че за пореден път сме повлияни от разни провансалски красоти. Затова и ще си спретнем едни доматени вкусотии.

Необходимите продукти за 2 порции са:

6 до 8 филийки хляб (по възможност багета или франзела - магията е в хрупкавата коричка!)

1 узрял домат 

около 10 маслини Каламата без костилки, нарязани

3-4 скилидки чесън

3-4 стръкчета пресен магданоз

около 4 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица босилек или розмарин

сол и пипер на вкус

Как да сътворите рустикалното си сладурче:

Натъркайте горната страна на филийките с чесън. За още по-наситен вкус, може да пресовате скилидките и да ги комбинирате с другите продукти.

Нарежете домата на малки кубчета, и заедно с маслините, го разпределете върху хляба.

Накъсайте магданоза на едро и просто го нахвърляйте върху останалите съставки. Поръсете с подправки и зехтин.

Накрая пъхнете филийките във фурната или ги запечете на скара за няколко минути, докато хлябът не получи приятен, златист загар. Иии, внимавайте да не ги изгорите, ей!

Но дори и да го направите, не се плашете. От личен опит знаем, че брускетите са изключително вкусни, дори и леко прегорели...

Хрупкави отвън, с мека сърцевина отвътре, аромат на зехтин и билки. Домашните брускети са една мини гръцко-италианска смесица... на български терен.

Вкууусно! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май