Фасулски съботен омлет

Става за нула време и е много вкусен!
Фасулски съботен омлет

Приятели, подозираме, че не ви се готви много-много в събота...

Точно затова ви приготвихме една супер лесна рецепта. Взехме я назаем от Кели – запалена кулинарка, която води наистина интересен и полезен блог с рецепти.

Та, предлагаме ви днес да си спретнете набързо този вкусен и полезен "келин" омлет. Ще ви трябват:

1 люта чушка, нарязана на малки парченца

зърната от 1 кочан варена царевица (може и около 160 грама консервирана)

1 супена лъжица масло

2 яйца

малко количество прясно мляко (1 супена лъжица)

70 грама сирене моцарела, нарязано на тънки парченца (може да ползвате и друго, разбира се!)

сол и пипер на вкус

Начинът на приготвяне е следният: Разтопете маслото в тиган на котлона, при умерена температура. После добавете царевицата и чушката и ги задушете за 2-3 минути.

Междувременно, разбийте яйцата заедно с млякото в малка купа. Въпросната смес изсипете върху царевично-лютивия микс, а отгоре равномерно наредете сиренето.

Оставете омлета да се готви за около 3 минути, докато придобие лека коричка, и после смело го обърнете от другата страна. Бонус-съвет: Кели първо го нарязва наполовина и тогава го обръща. Изглежда така ѝ е по-лесно :) 

Когато е готов, го преместете в голяма чиния и го овкусете със сол и пипер. Мляс!

Както отбелязва авторката на рецептата, омлетът е супер фасулско ястие. Приготвя се за нула време, в него можеш да сложиш всичко налично в хладилника и най-важното - вкусен и засищащ е.

Какво му трябва повече на човек в събота, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май