Висок холестерол? Мастурбирайте!

А с другата ръка си стискайте палец, за да сработи :)
Висок холестерол? Мастурбирайте!

Независимо, че ние сме на друго мнение, повечето лекари ще ви уверят, че високият холестерол в кръвта е ако не основната причина, то най-добрият индикатор за риска от всякакви сърдечносъдови заболявания и несгоди.

И независимо, че ние ще ви кажем почти обратното, същите тези лекари все още смятат, че най-добрият начин да намалите въпросния риск е да редуцирате количеството холестерол, който приемате с храната. Вторият най-често срещан съвет е да спортувате, много рядко се случва някой да говори за управление на стреса, а никой не отваря дума за мастурбацията.

На подобни скандални мисли ни навежда един полушеговит, но подкрепен със сериозни научни статии материал от научнопопулярния сайт Science 2.0. Още отсега държа да подчертая, че всичко, залегнало в него, е една хипотеза, която има по-скоро развлекателен, отколкото терапевтичен характер и по никакъв начин не може да замести лекарското предписание. Да видим на кои факти почива тя.

Холестеролът е суровина за производството на стероидни хормони в тялото, в това число и на тестостерон. Тестостеронът, от своя страна, играе ключова роля в цикъла на сперматогенеза (производство на сперма) при мъжете.

Когато мастурбираме или правим секс (приемаме, че първото се случва по-често, макар че много от вас биха възразили), обикновено приключваме с еякулация. Това води до намаляване на нивото на сперма и поражда необходимост от допълнителен тестостерон, който да сигнализира производството на нов материал. А както вече споменахме, тестостеронът се синтезира от холестерол. По тази логика би следвало след всяка еякулация нивото на холестерола в тялото да намалява по малко.

Все още не са провеждани изследвания, които да потвърдят или отхвърлят тази хипотеза, но съществуват други доста убедителни данни, че мастурбацията по никакъв начин не влияе на серумните нива на тестостерон. По-скоро въздържанието от нея или от сексуални контакти може да завиши леко стойностите му.

Затова, ако търсите спешен и надежден начин да понижите холестерола си, най-добре спрете цигарите, намалете алкохола, започнете да се движите редовно и отслабнете. Колкото до мастурбацията и секса, те биха могли да бъдат доста успешен метод за борба със стреса и по този начин също да допринесат за намаляване на здравословните рискове от всякакво естество в живота ви.

И помнете, че и сам воинът е воин, но войната е доста по-интересна, ако има кой да му прави компания :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април