Храните, убиващи либидото

Храните, убиващи либидото

Днес много сексолози и психолози говорят за асексуалността. Възрастните хора все по-често отказват да изпълняват съпружеския си дълг, а младите предпочитат бърз секс, за който не се изискват много енергия и сили. Учени стигат до извода, че за това са виновни някои храни, които убиват либидото.

Хранителните продукти, "убиващи" желанието за секс

Не са малко храните, които оказват негативно въздействие върху желанието за секс, както при мъжете, така и при жените. Но това не означава, че трябва да се лишите напълно от техния прием. Ако си съставите балансирано меню и не прекалявате с консумацията на продукти, които биха ви повлияли неблагоприятно, ще се радвате на успех с интимния си партньор.

Избягвайте консумацията на наситени мазнини, които приемате, хапвайки торти, бисквити, пудинги и други сладки изкушения. Те възпрепятстват кръвоснабдяването, заедно с пакетираните солени храни, които освен това повишават и кръвното налягане.

Ограничете присъствието на бял хляб, картофи и захар във вашата диета, тъй като те повишават нивото на кръвната захар и ще ви накарат да се чувствате сънливи, вместо предразположени за секс.

Откажете ментовите напитки и дъвки, защото те могат да ви гарантират свеж дъх, но пък ще се простите с либидото си. Ментолът понижава тестостерона и желанието за секс.

Ограничете солта – тя е основна причина за високото кръвно налягане, което от своя страна е предпоставка за еректилна дисфункция.

Внимавайте със соята. Тя увеличава нивото на естрогена в организма и намалява това на тестостерона.

Ограничете и употребата на алкохол.

Сирена от краве прясно мляко

Причината за неблагоприятното влияние върху хормоналните нива и намаляването на желанието за интимност при консумацията на млечни продукти от краве мляко и по-специално на сирена се дължи на това, че в подобни продукти може да се съдържат антибиотици и хормони на растежа. Те от своя страна действат негативно върху естественото производство на естроен, прогестерон и тестостерон, т.е върху хормоналния фон на човека.

Подсладени напитки и подсладители

Освен че честата употреба на сладки напитки (вкл. газирани) и изобщо на подсладители води до увеличаване на риска от появата на кариес, от развитие на диабет, от обезводняване и от изтъняване на костната тъкан, се понижава и нивото на серототин, който поддържа либидото и доброто настроение. Сведете до минимум приемът на захар. Тя понижава нивото на мъжкия полов хормон с 25 процента. Приемът на изкуствени подсладители би могъл да предизвика главоболие, раздразнителност и безсъние – все състояния, който водят след себе си липса на сексуално желание. Разбира се, натрупват се и килограми към телесното тегло, което пък е причина за влошаване обмяната на веществата, вследствие на което желанието за интимност намалява.

Консерви

Консервите съдържат големи количества сол, които могат да бъдат причина за импотентност. Многото натрий и малкото калий са причина за високо кръвно налягане, което намалява притока на кръв към половите органи.

Натриевият глутамат, наличен в консервите, е едно от най-вредните за либидото съединения, тъй като провокира депресия, нарушения на мозъчната дейност и сърдечносъдови проблеми, при които се намалява половото влечение.

Кафе

Сред враговете на секса се нарежда и кафето, защото то извежда от ритъм надбъбречните жлези, а те са част от хормоналната система на човека, следователно сексуалността се повлиява неблагоприятно. Разбира се, едно кафе сутрин ще ви ободри, но прекаленият прием на напитката вреди.

Растителни мазнини, склонни към бързо окисление

Некачествените растителни мазнини, които са склонни да се окисляват бързо, каквато е рапичното олио например, е необходимо да се изключат от употреба, тъй като водят до натрупване на свободни радикали в организма. Намаляването на оксидативния стрес чрез елиминиране на тези мазнини е важно за защитата на репродуктивната система на жената и увеличаването на способността за зачеване.

Източник: Framar.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май