Домашен възстановяващ лосион за след слънце

Лесна рецепта за хидратация и успокоение на раздразнената кожа
Домашен възстановяващ лосион за след слънце

Чувствителната кожа е проблем на много жени. Почти всички външни фактори – слънце, вода, ниска или висока температура могат да я раздразнят. Ние ви предлагаме един домашно сътворен лосион, който можете да използвате всеки ден върху кожата, а и е особено подходящ за употреба като мазило за след слънце.

Необходими са ви:
2 супени лъжици алое вера гел
2 супени лъжици масло от лайка
2 супени лъжици масло от вечерна иглика
1 супена лъжица масло от авокадо
1 чаена лъжичка витамин Е масло

1537027Thinkstock/Guliver

Сложете маслата от лайка, авокадо и вечерна иглика в нагорещен съд с незалепващо покритие и бъркайте на бавен огън, докато се смесят добре. Свалете от огъня и оставете сместа да достигне стайна температура. Прибавете гелът и разбъркайте в блендер или с пасатор. Прибавете витамин Е и разбъркайте до пълното смесване на съставките. Лосионът е готов да облекчи зачервяванията и болките. Можете да съхранявате в стъклен буркан в хладилника.

Защо точно тези съставки?

Органичният гел от алое вера ще донесе на кожата ви моментално облекчение, ще я охлади и ще предотврати лющенето. Лайката намалява зачервяването и минимализира появата на белези и петна по кожата. Маслото от вечерна иглика е много нежно към кожата и има отлични хидратиращи свойства. Маслото от авокадо има дълбоко овлажняващо действие и омекотява грубата и лющещата се кожа. Витамин Е лекува и скъсява ефектът от слънчевите изгаряния. Освен това е добро средство против стареенето на кожата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април