Лесен трик за красива кожа

С домат!
Лесен трик за красива кожа

Усещате ли кожата си уморена и някак без блясък? Ако отговорът ви е "Да", то определено се нуждаете от малки, но лесни трикове, с които да възвърнете красотата на кожата си.

Имайте предвид, че няма нищо по прекрасно от една доматена маска за лице, която има хиляди вариации и може да има определен ефект върху кожата ви, в зависимост от допълнителните продукти които добавите към нея.

Доматите са богати на ликопен, мощен антиоксидант с многобройни ползи върху здравето и красотата на кожата. Богати са на витамин А, С и К, които са отлично средство за възстановяване на кожата след излагане цяло лято на слънце. Ликопенът е изключително ефективен за производството на протеин, колаген, който е изключително важен за свежестта на кожата ви.

1569035Thinkstock/Guliver

Домати със зехтин за подхранена и свежа кожа

Първото предложение към вас е комбинацията домат със зехтин. Рецептата е изключително ефикасна за справяне със сухата и застаряваща кожа, склонна към образуване на бръчки. Противно на много други рецепти за красота ви съветвам – домата да премине лека термична обработка в комбинация със зехтина, защото именно тогава се ефективизират всички ползи, които се съдържат в него.

Как да си приготвите маската за лице?

Нарежете на ситно 1 малък домат и го сложете в малко тиганче с незалепващо покритие. Към него прибавете 1 супена лъжица студено пресован зехтин. На умерена температура бъркайте енергично, докато не се затопли кашичката достатъчно добре. Секунди преди да започне да ври, отстранете от котлона и оставете да се охлади. Нанесете върху кожата на лицето, шията и деколтето, но не заобикаляйте внимателно зоната около очите! Останете с маската в рамките на 10-15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

По този начин ще хидратирате, освежите и избелите кожата си. В случай, че искате да приложите маската за цялото тяло ще са ви необходими повече домати и зехтин. Ефектът е повече от невероятен.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април