Отпускащ масаж за лице

Идва добре в края на работния ден :)
Отпускащ масаж за лице

Не знам как вие обичате да почивате, когато си останете вкъщи. Аз обикновено спя. Само че понякога просто не успявам да се унеса, защото си мисля разни неща. Тогава на помощ ми идват стари и изпитани трикове като медитацията или масажа. Тъкмо за второто ще стане въпрос сега. Любимият ми релаксиращ масаж, който би могъл да поуспокои дори най-нервните...

Неговите стъпки са елементарни. Слушайте внимателно. Като за начало можете да намажете пръстите си с любимото си масажно масло. Ние обаче ще ви препоръчаме да използвате такова с аромат на лавандула, тъй като има отпускащ ефект. За онези от вас, които искат да се подготвят отдалеч за масажната терапия и дори обичат нещата в стил направи си сам, предлагаме и рецепта за приготвяне на етерични масла у дома :)

След като подберете маслото, го нанесете върху дланите си и ги разтрийте една в друга, за да ги загреете. После бавно плъзнете пръсти по цялото си лице, като ги придвижвате отдолу нагоре, започвайки от брадичката. Когато повторите това движение няколко пъти, се спрете на веждите. Стиснете ги между палеца и показалеца (там, където са най-близо една до друга, при носа) и задръжте в това положение за няколко секунди. Ще усетите как напрежението в цялото ви тяло малко по малко намалява.

Продължете размачкването като прокарате пръстите си с натиск по дължината на челото. Колкото повече пъти повтаряте движението, толкова по-приятно ще ви става, но по-хубавото е, че тази терапия може да ви облекчи и в случай на умерено силно главоболие.

Време е да се пренесем и върху слепоочията – тях разтривайте с малко повече натиск и кръгообразни движения. Отново, третирането на тази част от лицето може да бъде ползотворно, ако страдате от главоболие.

Хванете с палец и показалец кожата на бузите и я разтеглете нагоре и настрани, подобно на тесто. След това притиснете с палци костта на брадичката, като я повдигнете с леко нагоре. Така ще раздвижите цялото лице. Размърдайте и очите във всички посоки.

Най-накрая минете с широки плъзгащи движения по цялото лице и се поспрете отделно на частите, които според вас имат нужда от повторно внимание. Желаем ви ползотворна и приятна почивка!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април