Самомасаж за велосипедисти

Загрейте и отпуснете мускулите преди и след колоездене
Самомасаж за велосипедисти

Ако досега сте си мислили, че няма такова нещо като масаж за велосипедисти, сте изпуснали много. Същият може да бъде от голяма полза както при подготовката за каране, така и по време на възстановителния процес след тежки сесии. И така, поканете в личното си спа студио мощния си четириглав мускул, изваяните си прасци и ахилесовите си сухожилия.

За загрявка: седнете на ръба на стола или леглото. Поставете ръце отстрани на горната част на бедрото си и започнете да го масажирате с бързи движения нагоре-надолу, сякаш се опитвате да изчистите някаква мръсотия от дланите си. Пренесете движението и върху долната част на крака, като този път размачкате енергично квадрицепса, ахилесовото сухожилие и прасеца. Масажирайте по този начин в продължение на минута и след това сменете краката.

За отпускане: прилагайте терапията след каране. Нанесете няколко капки масажно масло на ръцете си. С пръсти размачкайте бавно ахилесовото сухожилие и четириглавия мускул, като се придвижвате от коляното към бедрото. След 1-2 минути масаж сменете посоката, като прилагате повече натиск. Повторете същото за другия крак.

Ако след колоездене чувствате дискомфорт в глутеусите или по-точно в големия седалищен мускул, които също участва активно в карането, ще ви препоръчаме този отпускащ самомасаж с топка за тенис.

Имайте предвид, че е естествено по-силният натиск по време на терапията да предизвика болка в мускулите. С оглед на това може би ще предпочетете да направите масажа ден-два преди каране. Отпускащото размачкване пък ще ви дойде добре и веднага след колоездене. А сега – пълен напред!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април