4-минутна тренировка, с която ще загубите 5 кг за месец

Правете упражненията всеки ден
4-минутна тренировка, с която ще загубите 5 кг за месец

Живеем на високи обороти и нямаме време за почти нищо през седмицата. Уикендът също минава сякаш за секунди без да успеем да му се насладим. А време за спорт? По цял ден зад бюрото и с умората вечер едва ли остава желание, а движението е здраве.

Без значение дали искате да отслабнете или да се стегнете, упражненията са тонус, издръжливост, енергия. И за да няма повече извинения, ви представяме 4-минутна програма с висок интензитет, която може да ви лиши от 5 кг за месец! Само трябва да сте постоянни и да правите 2 кръга от тези упражнения.

 

30 секунди бягане на място

Това може да ви послужи и за загрявка. Дръжте гърба изправен и движете и ръцете.

Клекове

Раздалечете стъпалата на широчината на раменете. Клякайте с изправен гръб, така че гърдите ви да не минават пред коленете, а коленете пред пръстите на краката. Направете 12 повторения.

Бърпита

От изправено положение приклекнете и опрете длани на пода. Те трябва да са на разстоянието на раменете една от друга. Опънете краката, сякаш заставате на лицева опора. Върнете тялото в изходна позиция като отскочите от пода. Направете 5 повторения.

Подскоци с разтворени крака и ръце

От изправено положение отскочете, така че краката ви да се раздалечат един от друг, а ръцете да дойдат над главата с пляскане. Приземявайте се на пети. Направете 15 повторения.

Напади

От изправено положение изпънете крак напред и се приземете на него, така че гърбът ви да е изправен и да не навеждате тялото напред към коляното. Върнете в изходна позиция. Направете по 8 повторения с всеки крак.

Лицеви опори

Застанете на висок планк с опънати в лактите ръце за опора и колене вдигнати от пода. Стъпалата трябва да са едно до друго, а дланите на широчината на раменете. Започнете да сгъвате в лактите като доближавате тялото максимално близо до пода. Дръжте гърба изправен. Изтласкайте в изходна позиция, без да повдигате дланите от пода. Повторете 10 пъти.

 

Имате ли сили за още един кръг?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март