Идеалният спорт за вас - според формата на тялото

Идеалният спорт за вас - според формата на тялото

Опитвали сте различни спортове, но не във всичко сте добри. Учените откриха причината защо някои спортове ни се отдават, а с други се справяме по-трудно. Тайната се крие във формата на тялото. Изборът на спорт, който да ви подхожда е трудна задача.

Сега учените разкриха как можете да подберете най-подходящата физическа активност според формата на тялото.

Ако сте слаби и леки:

Хората с по-ниско тегло често превъзхождат другите по издръжливост като маратонско бягане, триатлон или бързо ходене. Важно е да приемате достатъчно калории, за да може организмът ви да се справи с натоварването.

Ако сте с наднормено тегло:

Хората с повече килограми задържат мазнините по-дълго и се нуждаят от спорт, който да използва тяхната по-мощна физика. Подходящите спортове са вдигане на тежести, борба, хвърляне на чук и спортове като ръгби. Такива хора са по-склонни да трупат мастни депа и мускулна маса. Важно е да избирате спортове, които не изискват много голям издръжливост. Хубаво е да се натоварвате по малко и на кратки периоди.

Ако сте мускулести:

Това са идеалните спортисти. Хората със сериозна мускулна маса имат нужните сила и издръжливост и могат да тренират бягане, спринт, колоездене, бокс, вдигане на тежести. Тяхната естествена енергия заедно с минималното съдържание на мазнини в тялото им позволява да се отличат във всеки спорт, стига да имат дисциплина.

1726503 

ключови думи:
спорт тяло форма

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април