Кранист екстремист

Едно изкачване по кран, от което ще ви се обърне стомахът
Кранист екстремист

Не сме сигурни защо все още работата на кранистите не е официално призната за екстремен спорт, при положение, че в нея има толкова много потенциал за адреналинови приливи. Ако не сте се съгласни по този въпрос, следното видео ще ви даде достатъчно време и поводи да размислите.

В него англичанинът Джеймс Кингстън, който обича да нарича себе си "приключенец" изкачва 100-метров кран в Саутхемптън и заснема гледката от изживяването от първо лице. В случай, че косите ви не се изправят, когато младежът се изкачи на върха и започне да се разхожда там, със сигурност ще го направят, когато небрежно увисне на една ръка оттам. Бихме ви предупредили да не опитвате подобни каскади, но сме сигурни, че така или иначе няма да го направите...

Междувременно можете да се запознаете с една стандартна длъжностна характеристика на кранист и да прецените дали някъде в нея става ясно за това колко вълнуваща е работата всъщност...

ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА

на

КРАНИСТ

1.Задължения и отговорности

1.1.Неподредствено участва в изпълнението на монтажните работи и задачи на обекта.

1.2.По време на работа следи за правилното закрепване и разположение на товара.

1.3. Отговаря за правилната експлоатация на крановото съоръжение.

1.4.Носи лична материална, дисциплинарна и наказателна отговорност за допуснатите по негова вина щети на обекта,машината и изделието и преразход на ГСМ.

1.5.Отговаря за собствената си безопостност и безопасността на хората, с които работи или пребиваващи (преминаващи) на обекта.

1.6.Осигурява качественото изпълнение на монтажните работи, срочно завършване и предаване на обектите, подобектите и етапите за експлоатация в определените договорни срокове.

1.7.Познава принципното устройство и действие на използваното краново съоръжение.

1.8.Следи за хигиената на крановото съоръжение и редовно го почиства.

1.9.Изпълнява и други конкретно възложени задачи, свързани с длъжността.

2.Изисквания за заемане на длъжността.

2.1.Образование:основно.

2.2.Свидетелство за правоуправление на МПС(съответна категория)и завършен курс с нужната квалификация.

2.3.Професионален опит:над 2 години трудов стаж по специалността, а при липса на такъв-трудов договор с изпитателен срок.

Автобиографиите си изпращайте на адрес https://www.facebook.com/FitWell.bg Ще се свържем само с одобрените за интервю кандидати.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април