Плуването като най-добрия спорт

Ето няколко положителни аргумента, които ще ни подтикнат да скочим в басейна
Плуването като най-добрия спорт

Ако до сега не сте попаднали на правилната тренировка, може би не сте опитвали плуване. А ако не сте сигурни относно този спорт, то ето няколко аргумента, които да ви накарат да скочите в басейна преди лятото да е дошло.

·      Водата има успокояващо действие

Водата винаги е била символ на чистота и прераждане. Проучванията го доказват – според учените досегът до течната субстанция има мощно въздействие върху мозъка. Времето, прекарано около вода може да се сравни с медитация – то позволява на мозъка да се отърси от всекидневните проблеми и да забави непрестанния поток на мисли.

·      Плуването има ниско-натоварващо въздействие

За разлика от тичането, плуването е вид кардио, който няма да натовари костите и ставите ви. Това прави водния спорт подходящ за хора от различни възрастови групи и с различно телосложение. Затова и плуването е подходящо за по-възрастните хора и тези с артрит. 

·      Дава шанс да прекарате време сред природата

Ако имате късмета да живеете в близост до морето или океана, то възползвайте се от възможността да прекарвате редовно време във водата. Можете дори да опитате и друг вид спорт във вода като гмуркане или сърф. Постепенно може да се зароди нова спортна страст.

·      Плуването изгражда издръжливост и бързина

Въпреки факта, че плуването е ниско интензивен спорт, не подценявайте резултатите, които ще получите от редовно практикуване на този спорт. Плуването е особено благоприятно за правенето на мускули. Ако се съмнявате, само вижте снимка на някой професионален плувец.

·      Заздравява белите дробове

Проучванията потвърждават връзката между белодробното здраве и плуването. Пълноценно работещите бели дробове довеждат до подобряване функцията на всички органи и увеличават имунитета.    

1669570Getty Images 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април