По ръба на вълната с... ВМХ

(Човек + Колело) х Природа = УАУ!
По ръба на вълната с... ВМХ

Сигурно знаете или поне сте чували, че карането на ВМХ е готино и доста ефектно изживяване. Вероятно сте наясно и със съществуването на австралийския природен феномен Уейв Рок. Добре, де, той е малко по-неизвестен, затова ще получите кратка интродукция по въпроса.

Става дума за гранитна скала с височина 14 метра и дължина 110 м. Нейното име (wave на английски значи "вълнà", нали знаете?) произлиза от специфичната й форма. Привържениците на екстремните спортове биха я определили като куотър пайп с отрицателен наклон, но ние ще се придържаме към разбираемия български изказ и просто ще кажем, че е вълнообразна.

Та, именно там местният хиксър (така наричаме човек, който кара ВМХ; да не се бърка с хипстър) Дани Кембъл отива, за да си начеше крастата или с други думи – да повърти педалите като за последно. С него заминава и цял снимачен екип, защото разни хора с пари са убедени, че ще се получат добри кадри с потенциал за изкарване на още повече пари. Ние обаче няма да ги споменем, защото не сме получили нито един лев от тях, ха-ха!

Гледайте го това видео най-накрая, де, какво сте се зачели?! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май