Вкусните новини днес: ябълките

Три пъти "ура" за кръглите вкуснотийки
Вкусните новини днес: ябълките
inm

Те са неизменна част от новия сезон. Събирането им, съхраняването им, похапването им... превръщането им в неустоими кулинарни изкушения. Ябълките! Много пъти сме споменавали името им и едва ли ще е за последно.

А тъй като тяхното време безапелационно дойде, длъжни сме да ви припомним няколко от основните им здравословни достойнства.

1) На първо място, редовната им консумация би могла да повиши имунитета ви. Защо? Ами, любимките съдържат солидна доза витамини, а измежду тях се кипри най-добрият приятел на имунната система – мистър C.

2) Поради наличието на ябълчена киселина в плодчетата, те се смятат са отлично средство за почистване на зъбите. Самата киселина присъства в съдържанието на редица продукти за орална хигиена и отлично се справя с оцветяването. Освен това, тъй като са хрупкави, ябълките могат лесно да измъкнат заседналата между зъбите храна, с което да предотвратят образуването на кариеси.

3) Смята се още, че редовният прием на есенните другарки повишава производството на ацетилхолин – невротрансмитер, който поддържа паметта и концентрацията в добра форма.

4) Ябълките са отличен начин за залъгване на глада – сладки са, но не са калорични. Има ли по-хубава новина от тази?! Могат да бъдат консумирани в натуралния си вид, печени, докарани до състояние на чипс и комбинирани с какво ли не.

1042302Free People

Точка. Сега е ваш ред да ги похвалите – защо ги харесвате и защо никога не бихте ги изхвърлили от менюто си? Елате да си поговорим на тази тема във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април