Нашите герои в менюто 2

Ще се грижат за нас и през новата година
Нашите герои в менюто 2

Без да преувеличаваме, бихме могли да ги наречем даже и супергерои. Защото са пълни с важни хранителни съставки, а редовната им консумация ни кара се чувстваме здрави и в добра форма. След като вече изброихме няколко от тях тук, днес ще си позволим да допълним редиците им с още достойни представители. Тези:

Зеленчуци

Признаваме си, че като деца въобще не ги обичахме. Родителите ни проявяваха истински стоицизъм, докато ги вкарат в чинията ни. С времето обаче успяхме да премислим ситуацията и да променим отношението си към въпросните сладури. И, да, постепенно започнахме да ги хапваме редовно.

Днес сме големи фенове на всички зеленолистни зеленчуци, между които най-симпатичен определено ни е спанакът. И има защо. Преди всичко, той е добър източник на желязо, както и на растителен протеин. Изчерпателен списък с качествата на Попай-изкушението обаче може да намерите в този материал, а рецепта за вкусни спаначни специалитети потърсете тук, във виртуалната ни готварска книга.

inm.comДругите ни безспорни зелени любимци са броколите. Ако сте любопитни да разберете защо, може да надникнете тук. Шарените и екзотично оцветените зеленчуци също редовно присъстват в менюто ни. Тук е мястото да споделите кои са вашите ;)  

Варива

Боб, леща, грах, нахут... Признали сме бобовите култури отдавна. Те могат да се похвалят с високо съдържание на протеин и със значителни запаси от ценни минерали, сред които магнезий, калий, фосфор, желязо и молибден.

В тях има и няколко от витамините на  В-групата (фолиева киселина и тиамин), както и омега-3 и омега-6 мастни киселини. Изобщо – отличници!

Проблемът е, че съдържат фитинова киселина и олигозахариди (комплексни захари), които могат да създадат дефицит на някои витамини и минерали и да затруднят храносмилателните процеси в организма. Но изход от неприятната ситуация има – открийте го в този материал.  

Дотук добре. Менюто ни изглежда вкусно и здравословно. А съвсем скоро ще прибавим към него още вкусотии. Само почакайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април