Една улица, много целувки

В Гуанахуато, Мексико
Една улица, много целувки

Много харесваме колегите от любимия ни сайт за пътешествия Peika.bg. Защото непрекъснато идват да ни посещават на нашия етаж :) Нещо повече, всеки път са усмихнати до уши, а звънките им смехове се чуват още от... асансьора.

По време на днешното си гостуване пък авантюристите отново намериха с какво да ни изненадат. Споделиха с нас една адски интересна легенда. В нея се разказва за т. нар. Уличка на целувките, която се намира в мексиканския град Гуанахуато и се смята за една от най-романтичните в Латинска Америка. 

Ето и самата легенда, за да разберете откъде е дошла тази слава:  

Имало едно време една млада девойка на име Ана, която била единственото дете на взискателен и строг благородник. Ана имала ухажор на име Карлос, с когото се срещала тайно. Баща ѝ обаче разбрал и за да я раздели от любимия ѝ, заплашил, че ще я затвори в манастир. А след това ще я ожени в Испания за престарял и богат благородник.

805543Wikimedia CommonsАна имала прислужница, доня Брихида, с която били много близки, и те плакали неутешимо и се молили бащата да не изпълни заканата си. Но молитвите им били напразни, така че решили доня Брихида да занесе писмо на дон Карлос от любимата му, в което тя му обяснявала за трагичната ситуация.

Той започнал да размишлява и си дал сметка, че уличката между къщата на Ана и отсрещната е толкова тясна, че двете са на една ръка разстояние. Така че изпратил писмо на Ана, за да я успокои, а междувременно купил съседната къща, без тя и семейството ѝ да разберат.

Така, когато Ана излязла на балкона, за нейна изненада видяла любимия си отсреща. Кой би си помислил, че той бил толкова близо и те отново можели да бъдат заедно?

Един ден, погълнати от любовта си и забравили за света около себе си, двамата чули яростните викове на баща ѝ, който идвал към стаята ѝ. Въпреки че доня Брихида се опитала да го спре, той бил толкова ядосан, че без да се замисли тръгнал към момъка с нож в ръка... 

Как завършва историята? Ами, ще разберете, ако надникнете в любопитния материал на колегите ;) Междувременно, ще ви поканим да се поразходите по Уличката на целувките, в галерията. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април