5 упражнения за укрепване мускулите на гърба

Задължителни са за 40+
5 упражнения за укрепване мускулите на гърба

Болките в гърба могат да бъдат изключително неприятни и да се задълбочат с времето, ако не предприемете необходимите мерки още преди да е станало твърде късно.

На първо място трябва да заложите на физическото натоварване, което ще ви помогне да укрепите мускулатурата, което ще поддържа стойката ви красива и в същото време ще ви спести неприятните болки в гърба.

Предлагаме ви 5 ефективни упражнения, които ако изпълнявате всекидневно ще си спестите множество главоболия и неразположения дължащи се на обездвижване, неправилна стойка пред компютъра или неудобна позиция на сън.

Благодарение така структурираната гимнастика ще подобрите гъвкавостта, укрепите мускулатурата на  гърба си и премахнете досадната болка.

Ето и 5-те упражнения предложени от сайта Prevention.com.

1600657Mich Mandel

Изправете се в лек разкрачен стоеж. Изправете гърба, смъкнете раменете като ги придърпате назад и повдигнете главата така, че погледа ви да е насочен напред. Започнете да изнасяте юмруците си напред, сякаш се опитвате някой да ударите във въздуха, като същевременно с това изнасяте и рамото със съответната ръка, с която извършвате удара. Приберете към тялото и повторете същото движение с другата ръка. Редувайте ръцете в рамките на 1 минута.

1600659Mich Mandel

Застанете на колене, както е показано на снимката като се стремите да придържате изправен гръб, а главата трябва да я държите на нивото на гръбначния стълб. Започнете да повдигате едновременно лява ръка с десен крак, след което дясна ръка с ляв крак. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

1600661Mich Mandel

Застанете в лек разкрачен стоеж, с изправен гръб и глава. Свийте краката в коленете като се стремите да сте стабилно разпределили тежестта на тялото. Започнете да придърпвате ластика закачен на дръжката на вратата към гърдите си, след което го отпускате. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

1600658Mich Mandel

Легнете по гръб като свиете коленете и стъпите стабилно на цяло ходило. Краката ви трябва да се леко разкрачени, така че да са на нивото на раменете. Вземете гирички от 1-2 килограма във всяка ръка. Започнете да вдигате и спускате ръцете. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

1600660Mich Mandel

Поставете торса на тялото върху топка, като преди това се уверите, че сте в стабилна позиция. Разположете краката в лек разкрачен стоеж. Сложете ръцете от двете страна на главата, която задължително трябва да я държите изправена позиция, така че да се намира на права линия с гърба ви. Започнете да повдигате горната част на тялото. Изпълнявайте упражнението в рамките на 1 минута.

Повторете още един път цялата поредица упражнения!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април