Лесен фитнес в превозното средство

Лесен фитнес в превозното средство

В градския транспорт

1731953
Тренировката по неволя, т.е. тичането до спирката, за да не закъснеете, може да допълните със силови упражнения в автобуса или метрото. Спокойно – никой няма да ви забележи. 

  • За плосък корем: може да се изпълнява в право или седнало положение. Изправете раменете, разтворете краката на ширината на раменете и си "глътнете" корема. Задръжте така 2-3 секунди (постепенно може да увеличите до 10 секунди) и отпуснете коремните мускули. Повторете максимален брой пъти.
  • За мускулите на ръцете и краката: изпълнява се в право положение, докато се държите с една ръка за горната дръжка в превозното средство. Разтворете краката на ширината на раменете, приклекнете леко за устойчивост. Преди всяка спирка скоростта се намалява, но движението на тялото продължава напред по инерция. Опитайте се да го задържите, като пренесете тежестта на тялото върху краката и областта на корема, сякаш сте на сноуборд или сърф.  
  • За бедрата и дупето: разтворете краката на ширината на раменете. Стегнете мускулите на бедрата и задните си части, задръжте няколко секунди и отпуснете. Повторете възможно най-много пъти. Постепенно увеличете времето на задържане в стегнато положение, като броите бавно до 20.
  • За стречинг след тренировката: това е задължителен елемент, за да не получите мускулна треска. Може да го изпълните, без да ви забележат околните пътници, като се направите, че се навеждате да си завържете обувката – по възможност не свивайте коленете. 

В колата

1731955
Шофьорът трябва да си гледа пътя и да контролира движението – затова не бива да се разсейвате с други занимания, докато карате. Но докато чакате на светофара или в задръстването, може да направите някои лесни упражнения.

  • За корем: опитайте да завъртите тялото си вдясно, а после вляво, като гледате право напред, без да си въртите главата и раменете. Движението трябва да изглежда точно като опит за завъртане на средната част на тялото така, сякаш нещо ви пречи. Повторете максимален брой пъти.
  • За стегнати бедра: дръжте с едната ръка волана, а другата свийте в юмрук между коленете си и го притиснете силно от двете страни с бедрата си. Пребройте бавно до пет и отпуснете. Трябва да усетите напрежение във вътрешната страна на бедрата. Повторете колкото пъти успеете.
  • За шийните мускули: за да отслабите натрупаното напрежение в тази претоварена област, както и да запазите кралската си стойка при седнало положение, силно натиснете назад облегалката за главата. Трябва да усетите отпор в задната част на врата. Повторете максимален брой пъти. Ако има време, допълнете упражнението със завъртане на главата вляво и вдясно до възможно най-крайната точка на въртене, все едно да проверите дали това, което се отразява в огледалото за задно виждане, е действителната гледка
ключови думи:
фитнес в колата лесен

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април